Ordu Haber – Ordu Ana haber

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI
  • GÜNCEL
  • 15 Temmuz 2021
  • 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI için yorumlar kapalı
  • 202 KEZ OKUNDU

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü 5. yıldönümü anma etkinlikleri, Ordu Garnizon Şehitliği’nde yapılan Şehitleri Anma Programı ile başladı.

Ordu’da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü programları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yılında, ilk program Altınordu ilçesine bağlı Eskipazar’da bulunan Garnizon Şehitliği’nde başladı.  Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program daha sonra şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim ile devam etti.

Gerçekleştirilen programa Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcıları, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, siyasi parti temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, şehit aileleri ve gazi derneklerinin başkanları, şehit aileleri katıldı.

“ELİ ÖPÜLESİ ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü 5. yıldönümü anma programı dolayısıyla bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na, Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz’a yurt içinde ve yurt dışında kahramanlarımız görevleri başında gözlerini hiç kırpmadan canlarını bu aziz vatana seve seve vermeye hazır. Bizlerde, bu emanetleri baş tacımız yaparak yılın belirli günlerinde değil, yılın her günü onların yanında olmamız lazım” dedi.

Vali Tuncay Sonel sözlerine şöyle devam etti:

“15 Temmuz destanımızın 5. Yılında, canlarını bu aziz vatana veren tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Bugün vesilesi ile şuan şehitlikte bulunuyoruz. Burada şehit ailelerimiz evlatlarının özlemi ile şehitlerimizin kabri başında dua okuyorlar. Bu manzarayı görünce aziz milletimizin güzellikleri bir kez daha ortaya çıkıyor.  Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na, Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz’a yurt içinde ve yurt dışında kahramanlarımız görevleri başında gözlerini hiç kırpmadan canlarını bu aziz vatana seve seve vermeye hazır. Bizlerde, bu emanetleri baş tacımız yaparak yılın belirli günlerinde değil, yılın her günü onların yanında olmamız lazım. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milletimizin her ferdi eli öpülesi şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

ŞEHİTLER İÇİN FİDANI DİKİLDİ

Şehitlik programının ardından, Garnizon Şehitliği’ne 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden 251 şehit için fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikimine, Vali Tuncay Sonel, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yanı sıra protokol üyeleri katıldı.

Düzenlenen program daha sonra şehit mezarlıklarına karanfil bırakılması ile sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ