Ordu Haber – Ordu Ana haber

154 YILLIK TARİHE BÜYÜKŞEHİR DOKUNUŞU

154 YILLIK TARİHE BÜYÜKŞEHİR DOKUNUŞU
  • KÜLTÜR SANAT
  • 19 Nisan 2021
  • 154 YILLIK TARİHE BÜYÜKŞEHİR DOKUNUŞU için yorumlar kapalı
  • 241 KEZ OKUNDU

Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde tamamen ahşap kullanılarak imal edilen tarihi Çayır Camii Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden ibadete açıldı.

Ordu’nun tarihe tanıklık eden yapıları ile ilgili çalışmalarını aralıksız sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda 1867 yılında yapıldığı tahmin edilen Çaybaşı ilçesi Çayır Ahşap Camii için başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda cami ve mektep restorasyonu ile çevre düzenlemesi işi kapsamında mevcut tuvalet yıkılıp yeniden inşa edildi. Çevre düzenlemesi kapsamında ayrıca caminin bahçe duvarları da yenilendi.

TARİHİ AKSAMLAR ÖZENLE ONARILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen çalışmalar kapsamında cami ve mektebin ahşapları hassas bir şekilde sökülerek atölyede onarıldı. Özenle yapılan çalışmalarda cami aslına uygun bir şekilde restore edildi.

MAHALLE MUHTARI ERKUŞ: “TÜM İLÇENİN HEYECANLA BEKLEDİĞİ BİR ÇALIŞMA”

Çayır Cami’nin köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Çayır Mahallesi Muhtarı Ferhat Erkuş, Büyükşehir Belediyesi tarafından çok özenli bir çalışma yapıldığını söyledi.

Mahalleliler olarak camide yapılan çalışmaları heyecanla takip ettiklerini ve bu tarihin daha uzun yıllar yaşayacak olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Erkuş, “Çayır Camimiz, tüm ilçenin heyecanla beklediği bir restorasyon sürecini geride bırakmak üzere, artık sona gelindi. Camimiz 2017 yılında yaşanan sel afetinde çok ciddi zararlar gördü. Tarihi geçmişi 1800’lü yıllara dayanan camimiz Büyükşehir Belediyemiz tarafından çok özel bir çalışma yapılarak tepeden tırnağa restore edildi. Camimizin restore edilmesinde emeği bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e katkılardan dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Aslına uygun olarak restore edilen tarihi cami Ramazan ayı ile birlikte ibadete yeniden açılırken, cami bahçesinde ise şadırvan yapımı ve peyzaj çalışmaları devam ediyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ