Ordu Haber – Ordu Ana haber

Akkuş MYO Öğrencileri İşaret Dili ile Klip Çekti

Akkuş MYO Öğrencileri İşaret Dili ile Klip Çekti
  • GENEL
  • 01 Şubat 2017
  • Akkuş MYO Öğrencileri İşaret Dili ile Klip Çekti için yorumlar kapalı
  • 608 KEZ OKUNDU

Akkuş Meslek Yüksekokulunda işaret dili dersi alan öğrenciler, işitme engelli bireyler için farkındalık oluşturmak amacıyla sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdi.

Yükseköğretim Kurulu Engelli Öğrenci Komisyonu’nun 15.07.2013 tarihli toplantısında alınan işaret dili dersinin tüm yükseköğretim programlarına seçmeli ders olarak eklenmesi kararıyla Üniversitemizde işaret dili bilen akademisyenlerin çalışmaları sonucunda, Eğitim Fakültesi, Akkuş Meslek Yüksekokulu ve İkizce Meslek Yüksekokulunda seçmeli ders olarak işaret dili dersleri verilmeye başlandı.

Akkuş Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yazbahar Çetin koordinatörlüğünde işaret dili dersi alan öğrencilerle, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Meslek Yüksekokulunun gerçekleştirmiş olduğu çeşitli etkinliklerde de işaret dili kullanıldı. Bununla birlikte öğrencilerin proje planlaması dersi kapsamında gerçekleştirmiş oldukları sosyal sorumluluk projeleriyle köy çocuklarına kıyafet ve kırtasiye yardımı yapıldı. Bu proje kapsamında Yatılı Bölge Okul öğrencilerine kıyafet ve kırtasiye malzemeleri hediye eden öğrenciler aynı zamanda halk oyunları, karaoke ve işaret dili gösterileri gerçekleştirdiler. Engellilik farkındalığı oluşturmak, Meslek Yüksekokulu ve bulunduğu ilçeyi tanıtmak adına ilçenin yerel türküsü olan “Akkuşun Gürgenleri” isimli türküye işaret dili ile klip çekildi. Öğrencilerin yer aldığı klipte Akkuş’un farklı noktalarında çekimler yapıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ