Ordu Haber – Ordu Ana haber

ALTINORDU’DA ŞEHRİN DOĞASINA VE DOKUSUNA UYGUN TAŞ DUVARLAR İNŞAA EDİLİYOR

ALTINORDU’DA ŞEHRİN DOĞASINA VE DOKUSUNA UYGUN TAŞ DUVARLAR İNŞAA EDİLİYOR
  • ORDU HABERLERİ
  • 11 Mart 2021
  • ALTINORDU’DA ŞEHRİN DOĞASINA VE DOKUSUNA UYGUN TAŞ DUVARLAR İNŞAA EDİLİYOR için yorumlar kapalı
  • 383 KEZ OKUNDU

Ordu Altınordu’da yollar sele ve su baskınlarına karşı güçlendiriliyor, yıkılan ve bozulan güzergahlar yeniden yapılıyor. “Bütün Şehir Eşit Hizmet” ilkesiyle 92 mahallede hummalı bir şekilde sıcak asfalt, yol açma, yol bakım-onarım, istinat duvarı, kaldırım, kilitli parke taşı ve bordür çalışmalarını devam ettiren Altınordu Belediyesi, adeta ilçenin çehresini değiştiriyor. Belediye, halkın günlük yaşamını kolaylaştıran hizmetleriyle takdir topluyor. Yağış ve seller nedeni ile yıkılan yol ağlarını moloz taş istinat ve iksa duvarlarını en ince ayrıntısına kadar tamamlayan belediye ekipleri hem kırsalda hem de şehir merkezinde çalışmalarını bir bir tamamlıyor.

Bu kapsamda Altınordu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Saraycık Mahallesi Kabalı Sokakta yüksekliği 4 metre uzunluğu 45 metre olan moloz taş iksa duvarı inşaatı tamamlandı.

Mahallede Ağustos ayında yaşanan sel afeti sonrası çöken yol yapılarak güzergâh istinat duvarıyla güçlendirildi. Mahalle sakinleri adına muhtar Naim Kurnaz Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ve ekibine teşekkür etti.

“MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLDİ’’

Saraycık Mahallesi Muhtarı Naim Kurnaz: ‘‘22 Ağustostaki büyük sel felaketinde mahallemizin en işlek yollarından birisi olan Kabalı Sokağımızdaki yolumuzun alt tarafı uçmuştu. Altınordu Belediye Başkanımız Aşkın Tören bu yolu ve moloz taş iksa duvarını yapacağının sözünü vermişti. Belediye ekipleri kısa sürede çalışmaya başladılar. Yolumuzu ve duvarımızı tamamlayıp mağduriyetimizi giderdiler. Altınordu Belediye Başkanımız Aşkın Tören’e bize sunmuş olduğu bu hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

‘‘BİZİ SUDAN, ÇAMURDAN KURTARDILAR’’

Mahalle sakinlerinden Seyfi Akbulut ise; ‘‘Bu yol mahallemizin en işlek yolarından bir tanesi. Belediye ekipleri istinat duvarını ve yolumuzu hızlı bir şekilde yaparak bizi sudan, çamurdan kurtardılar. Başkanımızdan Allah razı olsun.’ diye konuştu.

BAŞKAN AŞKIN TÖREN: ‘‘ TAŞ DUVARLARLA YOLLARI KORUMA ALTINA ALIYORUZ’’

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ilçe merkezine en uzak mahallelere kadar ulaşıp hizmet verdiğini vurgulayan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören de günün ve gelecek yılların ihtiyacına cevap veren yatırımları hayata geçirdiklerini söyledi.

Başkan Tören: “Saraycık Mahallesi Kabalı sokakta bulunan yolumuza, belediye ekiplerimiz tarafından istinat duvarı yapıldı. Vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir yaşam sürdürmeleri bizim her zaman önceliğimizdir. Yollarımızı güçlendirirken doğaya uygun sanat yapıları inşaa ediyoruz. Yapılan bu hizmet, ilçemize ve mahalle halkımıza hayırlı olsun’’ diye konuştu.

İSTİNAT DUVARLARI BİR BİR TAMAMLANIYOR

Öte yandan ekipler tarafından Karacaömer Mahallesi Değirmenyanı 4 No’lu sokakta, Uzunisa Mahallesi Alantepe Sokakta, Bucak Mahallesi 419 Sokakta bir süre önce yapımlarına başlanan istinat ve iksa duvarları da tamamlandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ