Ordu Haber – Ordu Ana haber

ALTINORDU’NUN ALTYAPISI SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNDE YÜKSELİYOR

ALTINORDU’NUN ALTYAPISI SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNDE YÜKSELİYOR
  • GENEL
  • 08 Mayıs 2021
  • ALTINORDU’NUN ALTYAPISI SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNDE YÜKSELİYOR için yorumlar kapalı
  • 185 KEZ OKUNDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında Altınordu ilçesinin bazı mahallelerinin sular altında kalmasına neden olan Fındıkyatağı Deresi üzerinde başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Dev bakslar döşenerek yapılan çalışmalar sonrası, derenin su baskınlarına neden olmadan denize ulaşması hedefleniyor.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde, Şahincili, Yenimahalle ve Şirinevler Mahallelerinde su baskınlarına neden olan Fındıkyatağı Deresi’nde başlatılan çalışmalar sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından devam eden çalışmalarda, aşırı yağışlarla birlikte meydana gelen su baskınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

3 MAHALLE TEHDİT ALTINDAYDI

Altınordu ilçesinde 9 Eylül 2020 yılında, Şahincili Mahallesi’nde yer alan Fındıkyatağı Deresi’nin üzerinin kapalı olması sonrası, bu bölgeden gelen sular, birçok mahallede hasara neden olmuştu.  Zübeyde Hanım Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı’nı keserek Ferhat Yılmaz Caddesi boyunca uzanıp Civil Irmağı’na bağlanan Fındıkyatağı Deresi üzerinde, güzergâh boyunca olan keskin dönüşler neticesinde mevcut menfez patlamış ve bölgede bulunan Umut Hastanesi’ni su basmıştı.

BAKSLARIN BÜYÜKLÜĞÜ 3 KAT ARTIRILDI

Tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için derenin girişinden itibaren çalışmaları başlatan Büyükşehir Belediyesi, su baskınlarını önlemek için güzergahtaki 400’lük büzleri 1.200’lük büzlerle değiştirdi. Dev baslarla dere ve yağmur suyu geçişlerinin sağlanacağı bölgede, olası su baskını ve taşın riskinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ