Ordu Haber – Ordu Ana haber

AMERİKALI VE RUS İKİ ARKADAŞ ORDU’DA KENDİ ÇİKOLATALARINI YAPTI

AMERİKALI VE RUS İKİ ARKADAŞ ORDU’DA KENDİ ÇİKOLATALARINI YAPTI
  • KÜLTÜR SANAT
  • 25 Ağustos 2021
  • AMERİKALI VE RUS İKİ ARKADAŞ ORDU’DA KENDİ ÇİKOLATALARINI YAPTI için yorumlar kapalı
  • 349 KEZ OKUNDU

AMERİKA’DAN VE RUSYA’DAN DALGA SÖRFÜ İÇİN ORDU’YA GELEN İKİ SÖRFÇÜ KADIN, ÇİKOLATA PARK ATÖLYESİNDE ÇİKOLATA YAPMANIN HEYECANINI YAŞADI

AMERİKALI JESSİCA SİEFKES: “FINDIĞIN NE KADAR BÜYÜK BİR ANLAMA SAHİP OLDUĞUNU BU DENEYİMLE ÖĞRENMİŞ OLDUM”

RUS EKATERİNBURG KUBASOVA: “FINDIK, BULUNDUĞUM YERDE ÇOK PAHALI VE ERİŞİLEBİLİR DEĞİL. DOLAYISIYLA BURADA FINDIKLARIN İÇİNDE YÜRÜMEK, ONLARIN TADINI DENEYEBİLMEK VE TAZE TAZE YİYEBİLMEK ONUN DA ÖTESİNDE BİRDE BUNU ÇİKOLATAYA DÖNÜŞTÜREBİLMEK BENİM İÇİN RÜYA GİBİ BİR ŞEY”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in denizden daha fazla istifade etmek amacıyla başlattığı sörf eğitimlerine yurt içi ve yurt dışından ilgi her geçen gün artıyor. Amerika ve Rusya gibi ülkelerden Ordu’ya gelen sörfçüler, sörf eğitimlerinin yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Çikolata Park’ta kendi çikolatalarını yapmanın heyecanını yaşıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in 3 ay değil, 12 ay yaşanabilir bir şehir hedefiyle başlattığı çalışmalar aralıksız devam ediyor. Denizden daha fazla istifade etmek amacıyla birçok çalışmaya imza atan, denizi yelken ve kanolarla renklendiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz’i dalga sörfünde iddialı konuma getirmek amacıyla hayata geçirdiği Dalga Sörfü Merkezi ile sörf sporuna ilgiyi artırıyor. Bu kapsamda yurt içi ve yurt dışından Ordu’ya gelen sörf tutkunları, dalga sörfü eğitimi almanın yanı sıra Ordu’nun tarihi ve doğal güzelliklerine de hayran kalıyor.

AMERİKALI VE RUS İKİ KADIN SÖRFÇÜ, FINDIK VE ÇİKOLATA YAPIMINA HAYRAN KALDI

Dalga sörfü için Ordu’yu ziyaret eden yabancı sörfçüler yine Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde fındıkla tanışarak Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Gülyalı ilçesinde kurulan Çikolata Park atölyelerinde fındık ile çikolatanın buluşmasına şahitlik ediyor.

Bu kapsamda Amerikalı Jessica Siefkes ve Rus Ekaterinburg Kubasova Ordu’da Çikolata Park Atölyesinde deneyimli ustalarla birlikte kendi çikolatalarını yaptı. Büyük heyecan ve mutluluk içerisinde kendi çikolatalarını yapan Siefkes ve Kubasova hem Ordu’ya hem fındığa hem de çikolata yapımına hayran kaldı.

AMERİKALI JESSİCA SİEFKES: “BENİM İÇİN ÇOK İLGİNÇ BİR DENEYİM OLDU”

Amerika’dan Ordu’ya gelen Jessica Siefkes Ordu’yu çok beğendiğini belirtti. Fındığın toplanmasından kurutulmasına tüm aşamalarını gördüklerini ve bir ilki yaşayarak çikolata yapma deneyimi yaşadıklarını ifade eden Jessica Siefkes, “Ordu deneyimim çok eğlenceli geçiyor. Ordu’ya geleli sadece 5 gün oldu ve buraya sörf okulu sebebiyle geldiğimiz için şanslıydı ki birkaç defa dalga yakaladık ve sörf yaptık. Ordu çok güzel bir şehir ve burada keyifli zaman geçiriyorum. Şehir çok güzel, şehri gezme ve görme fırsatımız oldu. Artık yavaş yavaş ve planladığımız aktivitelerimizin haricinde böyle sürpriz etkinliklere de dahil olduk. Burası çok keyifliydi. Benim için çok ilginç bir deneyim oldu. Ordu’da fındığın toplanma, kurutulma daha sonra hazırlanmış olan fındıkları çikolata ile buluşturma deneyimi benim için çok çok eğlenceliydi. Aslında ordu için fındığın ne kadar büyük bir anlama sahip olduğunu bu deneyimle öğrenmiş oldum” dedi.

“BELEDİYENİN FINDIĞI İŞLEMESİ ONA VERELİN DEĞERİ GÖSTERİYOR”

Bir Amerikalı olarak, belediyenin fındığı ele alması ve onu işlemesinin ona verilen değerin göstergesi olduğuna dikkat çelen Jessica Siefkes, “Özellikle belediyenin bu süreci ele alış biçimi aslında bu yöreye ait olan üründen ne kadar gurur duyduklarını gösteriyor. Bunu görmek benim için çok çok özel bir deneyimdi” ifadelerini kullandı.

“AMERİKA’DA BANA ORDU’YU SORDUKLARINDA İKİ KELİME İLE ANLATACAĞIM: FINDIK VE SICAKKANLI İNSANLAR”

Amerika’ya döndüğünüzde Ordu’yu birkaç kelime ile nasıl anlatacaksınız? sorusuna yanıtlayan Jessica Siefkes, “Bu gerçekten benim için çok zor bir soru. Burada çok keyifli zaman geçiriyorum. Bununla ilgili aslında iki kelime söylemek yerine uzun uzun cümleler kurmak isterim. Bu deneyimden hareketle ama iki kelime seçmem gerekiyorsa bu kelimelerden biri fındık diğeri de sıcakkanlı insanlardır. Ordu’yu Ordu yapan sıcakkanlı insanlar” cevabını verdi.

RUS EKATERİNBURG KUBASOVA: “FINDIĞIN ÜSTÜNDE YÜRÜMEK VE ONUN ÖTESİNDE FINDIĞI ÇİKOLATAYA DÖNÜŞTÜRMEK BENİM İÇİN RÜYA GİBİYDİ”

Ordu’da Çikolata Park’ta çikolata yapmanın heyecanını yaşayan bir diğer isim Rus Ekaterinburg Kubasova’da Rusya’da fındığın pahalı olduğunu ve bu sebeple fındık üzerinde yürümenin kendini çok heyecanlandırdığını söyledi.

Ordu’da çikolata deneyiminin kendisi için rüya gibi bir şey olduğunu dile getiren Ekaterinburg Kubasova, “Ordu hakkında daha önce hiçbir şey duymamıştım. Burada inanılmaz güzel, genç bir topluluk var. Buraya beni getiren şey sörftü, sörf okulunda sörf öğrenmeye geldim ve şu an kendimi bir çikolata fabrikasında buldum. Bu kadar fındığın ve çikolatanın içinde olduğuma inanamıyorum. Normalde fındık çok pahalı bir ürün. Bulunduğum yerde çok pahalı ve erişilebilir değil. Dolayısıyla burada fındıkların içinde yürümek ve onların tadını deneyebilmek, taze taze yiyebilmek onun da ötesinde birde bunu çikolataya dönüştürebilmek benim için rüya gibi bir şey. Keşke imkânım olsa ve bütün valizimi fındıkla doldurup Rusya’ya geri götürsem. Burası sürprizlerle dolu bir yer ve her ucundan başka bir deneyim çıkıyor. Bir yerden sörf bir yerden fındık o yüzden zaman kaybetmeden gelin ve tamamen dalgalara bırakın kendinizi, sürprizlerle Ordu sizi şaşırtacak” açıklamasında bulundu.

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ