Ordu Haber – Ordu Ana haber

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Yerel Medya Temsilcileriyle Biraraya Geldi

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Yerel Medya Temsilcileriyle Biraraya Geldi
  • GENEL
  • 03 Şubat 2017
  • Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Yerel Medya Temsilcileriyle Biraraya Geldi için yorumlar kapalı
  • 660 KEZ OKUNDU

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, iki günlük Ordu programı kapsamında yerel medya temsilcileriyle bir araya gelerek, Ordu ve genel gündemi değerlendirdi ve basının sorunlarını dinledi.

Radisson Blu Otel’de düzenlenen programa Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti Altınordu İlçe Başkanı İbrahim Hekim, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Murat Yürekli, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Altınordu Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Sevinç, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Bahtiyar Kahveci ile Ordu’daki yerel medya temsilcileri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Türkiye’de 2017 yılında 21 sanayi bölgesi yapımı planlanmıştır. Bunlardan 3 tanesi de Ordu ilimizdedir. Bu, Ordu’ya büyük bir ivme kazandıracaktır. Ünye Organize Sanayi Bölgesi, Ünye’nin 30 yıldır hayaliydi. Fatsa OSB bir genişleme projesi olarak görünsede yapıldıktan sonra başlı başına müstakil OSB olarak görmek lazım. 1500 dönüm arazinin içindedir ve yaklaşık 6 bin kişilik istihdamın Fatsa OSB’nin genişlemesiyle elde etmiş olacağız. Ordu’nun ikinci OSB’si ise hayırlı olsun. Ordu’ya 20 km mesafede, Karaağaç mevkiinde yapılacak. 1050 dönümlük bir arazide Ordu OSB gerçekleşecek ve çok sayıda sanayici, işadamımız buraya gelerek yatırım yapacaktır” dedi.
“Ordu’muzun değerli medya mensupları organize sanayi bölgelerine destek vermenizi, Ordu halkının organize sanayi bölgelerine destek çıkmalarını temenni etmenizi istirham ediyoruz” diyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Ordu ikinci OSB Karadeniz-Akdeniz yolu üzerinde yapılacaktır. Bu şehrin insanlarının umutlarını arttırmak, ortak hedeflerini birleştirmek ve bu ortak hedeflerin üzerinden çok güzel bir gelecek tasarlamak için ortaya konmuş projelerdir. Eğer ikinci sanayi bölgemiz başarılı olursa, Karadeniz-Akdeniz oto yolu projesinin başlaması açısından da bizim için çok büyük bir ivmeyi ortaya çıkaracak. Ünye organize sanayi bölgesi hayata geçtiğinde, Ünye konteynır limanının çok kısa bir süre içerisinde hareketlenmesine vesile olacaktır” şeklinde konuştu.

18 ilin hızlı tren projesi kapsamına alındığını belirten Kurtulmuş, “Biliyorsunuz Samsun’a kadar hızlı tren planlandı. Bolaman’a kadar olan yere kadar da söz verilmişti. Önümüzdeki dönem bu yapılacak ve böylece hızlı trenle birlikte de sahiller, demiryolu hattının yapılmasıyla ilgili teklif ettiğimiz projenin alt yapısı önümüzdeki birkaç yıl içinde gerçekleşmiş olacak. Ordu halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Bahsettiğimiz organize sanayi bölgeleri 15 bin ek istihdamla Ordu’muza büyük bir katkı sağlayacaktır. Diğer mega projeler başta olmak üzere onlara da katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Ordu’daki sağlık alanındaki yatırımlara da değinen Kurtulmuş, “Ünye ve Fatsa devlet hastanelerini 2015 ve 2016’da hizmete aldık. Kumru, Gürgentepe Devlet Hastanelerinin resmi açılışlarını önümüzdeki dönemde yapacağız. Ordu’muzun merkezinde, biri Ordu Devlet Hastanesi, diğeri Boztepe Eğitim Araştırma Hastanesi tek bir hastane şeklinde yapılacak. 700-800 yataklı bir hastane yapımı planlanıyor. Ordu çok büyük bir hastaneye kavuşmuş olacak. Ünye Devlet Hastanesine 5 hekim gönderilmiştir. Aybastı ve Korgan Hastanelerinin inşaatları devam ediyor. Ulubey, Akkuş hastaneleri proje aşamasında. Gölköy hastanesi yatırım programına alındı. Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin ihalesine de çıkılmak üzere” dedi ve eğitimle ilgili olarakta “Eğitimde biraz burada sizlerin desteğine istiyacımız var. Eğitimdeki kaliteyi biraz yukarıya çekmemiz gerekiyor. Ordu, şu anda 50’ler civarında. Bu Ordu’ya yakışmaz” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, “Otoyollarla ilgili planlamamızı tamamladık. Ünye-Niksar yolu, Fatsa Çevreyolu, Ordu çevreyolu, Fatsa-Korgan yolu ve yine Akdeniz-Karadeniz projesini destekleyecek Mesudiye’ye kadar olan Dereyolu projelerinde de önemli atılımları gerçekleştireceğiz. Ordu şimdiye kadar almış olduğu yatırımları daha sistematik, daha kapsamlı br şekilde alarak ekonomik ve sosyal bakımdan daha güçlü br şehir haline gelecektir. Hedefimiz Ordu’yu sadece Türkiye’nin Karadeniz kıyısındaki illeri arasında değil, diğer devletlerin de Karadeniz illeri arasında büyük bir marka şehir haline, önemli bir merkez haline getirebilmektir. Turizm alanında da önemli çalışmalarımız var. Bliyorsunuz Ordu-Giresun Havaalanını turizm teşvik paketinin içine aldık. Önümüzdeki dönemde turist getiren uçaklardan her birisi 6 Bin dolar devletten destek alacak, bu Ordu’ya çok büyük bir yabancı turistin gelmesi anlamına geliyor. Özellikle Körfez ve Arap ülkelerinden gelecek turistlerin çok kısa bir süre içerisinde Ordu’nun turizm potansiyelini daha da ileriye götüreceğine inanıyoruz. Sizden dileğimiz bu projelerin her birine sahip çıkmanız. Eğer bir şehrin halkı yerelde projelere sahip çıkarsa, siyasetçilere büyük bir motivasyon kazandırır. Biz Ordu’nun televizyonlarını, gazetelerini, haber sitelerinden projeleri destekleyen, projeler ne oldu diye sorgulayıp, bu projelerin takipçisi olmanızı istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, programda yerel medya temsilcilerinin görüş, öneri ve düşüncelerini de dinledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ