Ordu Haber – Ordu Ana haber

Başkan Engin Tekintaş, İmar Personeli İle Bir Araya Geldi

Başkan Engin Tekintaş, İmar Personeli İle Bir Araya Geldi
  • GENEL
  • 31 Ocak 2017
  • Başkan Engin Tekintaş, İmar Personeli İle Bir Araya Geldi için yorumlar kapalı
  • 701 KEZ OKUNDU

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelleri ile gerçekleştirdiği toplantıda; “Altınordumuzun geleceğini kurtarmak adına düzen oluşturmazsak şehri feda etmiş oluruz. Hiç bir şekilde maddi esaslı çalışmıyoruz. Bu şehrin geleceğini düşünüyoruz” dedi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, geçtiğimiz hafta Cuma günü Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Şehircilikte Yeni Vizyon temasıyla gerçekleştirilen “2017 Şehircilik Şurası”na katıldı.

Başkan Engin Tekintaş, bu toplantıda gerçekleştirilen görüşmeleri Altınordu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelleriyle paylaştı.

Altınordu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Başkan Yardımcısı, İmar ve Şehircilik Müdürü ve personeller katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen şehircilik şurasından son derece önemli olduğunun altını çizen Başkan Tekintaş, “Şehircilik Şurası’nın 3-4 ay boyunca çalışma yürüteceklerini, şehirlerin sorunlarının ve çözüm yollarının enine boyuna tartışılacağını ve bu şuranın bir dönüm noktası olacağını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi bu toplantıda ifade etti. Oluşturulan kurullar bu çalışmayı titizlikle yürütecek fakat ben sizlerle bu toplantıda neler konuşuldu paylaşma gereği hissettim. Sonuç olarak bu çalışmaları sizlerle yürütüyorsunuz” diye konuştu.

” UYGULAMA VE YÖNETMELİĞE GÖRE HAREKET EDİLECEKTİR”

Başkan Tekintaş, burada yaptığı konuşmada, şehrin geleceğini düşünerek planlama yapmak gerektiğini vurgu yaparken, “Türkiye’deki yeni şehircilik vizyonunun belirlenmesi açısından imar yönetmeliği kentleşme ve bina yapımlarının bölgelere göre farklılaştırılması şehrin genel kimliğinin ortaya çıkartılması için ortaya koyulan net bir tavır vardır. Yeni kurulmuş olan Altınordu Belediyemizin vizyonel şehir, imar, bina ve yerleşim düzeni anlayışı inşallah netleştirilmiş ve bunu kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Bundan sonra bize bir şey sormalarına gerek kalmayacak. ‘Bu işin yasası belirlenmiştir’ diyeceğiz. Uygulama ve yönetmeliğe göre hareket edilecektir. Altınordumuzun geleceğini kurtarmak adına düzen oluşturmazsak şehri feda etmiş oluruz. Bu zaman kadar yapılan yanlışları sürdürürsek geçmişin hesabı verilirken, geleceğin hesabını veremeyiz. Hesabı bugün uygulamalarımızla vereceğiz. Yarın sokakta birisi ‘şunu da yaptılar’ demeyecek. Bu güne kadar denilmedi, bundan sonrada denilmesini istemeyiz. Tüm arkadaşlarımızdan isteğimiz budur. Hiç bir şekilde maddi esaslı çalışmıyoruz. Bu şehrin geleceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ