Ordu Haber – Ordu Ana haber

BAŞKAN GÜLER MESUDİYE KURULTAYINDA KONUŞTU

BAŞKAN GÜLER MESUDİYE KURULTAYINDA KONUŞTU
  • GENEL
  • 03 Temmuz 2021
  • BAŞKAN GÜLER MESUDİYE KURULTAYINDA KONUŞTU için yorumlar kapalı
  • 179 KEZ OKUNDU

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde 1991 yılından bu yana yapılan ve yerel yönetimlerin demokrasi anlayışına en güzel örnek olarak gösterilen ‘Mesudiye Kurultayı’nın 31.si yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Mesudiye Kaymakamı Mehmet Emre Canpolat, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, Eski CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Eski CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kurultayda yaptığı konuşmada, Mesudiye Kurultayı’nı partiler üstü bir toplantı olarak gördüğünü söyledi. Güler, “Bu kurultay tamamen Mesudiye’nin özgül ağırlığına uygun bir toplantı. Ki, Mesudiye Türkiye’de sıradan bir ilçe değil. İlçeden öte bir ilçe. Böyle bir ortamda bizlerin çalışmasının partiler üstü olmasını arzu ediyorum. Dünya Demokrasi Formuna talip olan bir ilçe aslında farkındalık oluşturmuş bir ilçedir” dedi.

Devlette ve kültür alanında devamlılığın esas olduğunu vurgulayan Başkan Güler, buna uygun hareket ederek bu örfü ileriye taşımak gerektiğini belirterek, “Geçmişle geleceği buluşturmak bizim görevimiz. Geçmişle geleceği buluşturmak bizim görevimiz. Aydınların görevi de doğru soruları sorarak sistemi irdeleme ve daha iyi reformların yapılmasını sağlamak. Göreve geldiğimden itibaren hep buna ağırlık veriyorum.” diye konuştu.

“LAFLA KARIN DOYMUYOR. ÜRETİM YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Mesudiye’nin böylesine bir özgül ağırlığı olmasına göç problemi ile karşı karşıya kaldığını, Orhun abidelerinden eski yazıtlara sahip bu kadar bereketli toprakların neden gereği gibi değerlendirilmediğini soran Başkan Güler, “Arkadaşlar, lafla karın doymuyor. Önce üretim yapmalıyız. Bizim Belediye Başkanlığındaki amacım da burada. Amacımız Düşünen, Yarışan, Üreten Ordu’yu oluşturmak. Buradaki üç temel unsur kutsal kitabımızın bize emri. ‘Hiç düşünmez misiniz, hiç akletmez misiniz?’ diye buyurulan düşünmek, üretmek ve yarışmak. Bu sebeple hep söylüyorum üretim yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“MESUDİYE’YE 5.5 SAATTE GELİYORDUK ŞİMDİ 1 SAAT 10 DAKİKADA GELİYORUZ”

Karadeniz-Akdeniz yolu olarak bilinen ve Ordu’da tarihi Dereyolu olarak tanımlanan Ordu-Mesudiye yolunu yaptıklarını hatırlatan Güler, “Akdeniz-Karadeniz yolunu yaptık 14 tünel açınca bir anda kendimizi Mersin’de bulduk. 6 saatte Mersin’e iniyorsunuz. Artık Sivas ve Kayseri’nin sahil kenti Ordu oldu. Biz artık Sivas ile Mesudiye’yi daha nasıl iç içe hale getiririz bunları konuşuyoruz. Bakanlıklarla görüşerek Sivas’ı Mesudiye’ye ve Ordu’ya bağlayacak tüm yollar için çalışma yapıyoruz” dedi.

Başkan Güler, ulaşım hizmetlerinin önemini vurgulayarak şöyle devam etti:

“Ben çocukluğumda Mesudiye’ye 5.5 saatte geldiğimi biliyorum. Şimdi ise 1 saat 10 dakikada geldim. Söylemesi ayıp, kendimi anlatmak istemem ama Enerji Bakanı iken aşağı yukarı 125-130 yıllık bir rüyaydı ve gerçekleştirdik. Dağları deldik, 14 tünel açtık. Hatta bir ara yürütmeyi durdurma gibi bir kaza bile geçirdik ama biz buna rağmen bu yolu yaptık. Eğer yürütme durdurma kararı kalsaydı biz yine buraya 5.5 saatte gelecektik. Bakın, Ordu 6001 kilometrekare. İstanbul’dan daha büyük. Mesudiye ise birçok ilden büyük. Havaalanı yaptık 1 saat 10 dakikada İstanbul’dan Ordu’ya, Ordu’dan karayolu ile 1 saat 10 dakikada Mesudiye’ye geliyoruz. Şimdi orada (İstanbul’da) Mesudiye’nin doğal ve organik ürünlerini satmak için dükkanlar açıyoruz”

“MESUDİYE’YE YILDA 15 MİLYONLUK YATIRIM YAPIYORUZ”

Mesudiye’de özellikle içme suyu yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirten Başkan Güler, “Göreve geldiğimizde suyun yüzde 56’sını kaybediyorduk. Borular patlak, sağlığa zararlı şekildeydi. Şimdi göletlerle ve barajlarla suyu tutuyoruz. Kuraklık dönemi yaşıyoruz. Benim sözlüğümde mazeret şikayet yok. Bunun karşılığında plan program ve koordinasyon var. OSKİ olarak Mesudiye’ye OSKİ olarak yıllık 15 milyonluk yatırım yapıyoruz. Mesudiye’de oluşabilecek susuzluk için acil müdahale etmek amacıyla 30 tanker aldık. Bizim görevimiz suyu götürmek. Köylerimiz susuz kalmayacak. Gölet yaparak su sorununu kökten çözeceğiz”

“MELET IRMAĞI’NI ÇÖPTEN TEMİZLİYORUZ”

Melet ırmağına yıllardır problem haline gelen çöp olayına el attıklarını belirten Başkan Güler, ırmağın temizlenmesine devam ettiklerini söyledi. Başkan Güler, “Melet’in denize ulaşmasındaki temizliğini yapıyoruz. Taşı taşı bitmiyor çöpleri. Buraya atılan çöpleri hala temizlemeye çalışıyoruz. Hem tıbbi sağlık açıdan çok önemli bir noktaydı. Melet üzerinde kanoların yelkenlerin olduğu rengarenk bir görüntü var artık” diye konuştu.

“BEN KLASİK BELEDİYE BAŞKANI DEĞİLİM”

Klasik bir belediye başkanlığı yapmadığını vurgulayan Güler, şöyle konuştu:

“Ben klasik bir belediye başkanlığı yapmıyorum. Çöp toplamak yerine çöpten enerji üretiyoruz. Tarım ekonomisi ile tarım alanında gelir getiren unsurların sayısını arttırıyoruz. Yazılım üretiyor, turizm cazibesini yükselten projeler uyguluyoruz. Yol yapıyoruz ama öyle az buz değil 1000 km’yi aştık. Normalde 5 senelik bir dönemde 400-450 km yol yapılır. Bu kadar hızlı yapma sebebimiz şu; taş ocağımızı kendimiz aldık, asfalt plentimizi kurduk ve 130 tane iş makinasını aldık. Bu sebeple yolları artık biz yapıyoruz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ