Ordu Haber – Ordu Ana haber

BAŞKAN TOMAKİN, ÜRETİCİMİZ TEDİRGİN OLMASIN

BAŞKAN TOMAKİN, ÜRETİCİMİZ TEDİRGİN OLMASIN
  • EKONOMİ
  • 15 Eylül 2021
  • BAŞKAN TOMAKİN, ÜRETİCİMİZ TEDİRGİN OLMASIN için yorumlar kapalı
  • 251 KEZ OKUNDU

ORDU AK PARTİ İL BAŞKANI TOMAKİN, HİÇBİR ÜRETİCİMİZ TEDİRGİN OLMASIN TMO ORDU’DA 12 MERKEZ’DE ALIM YAPIYOR ÜRETİCİMİZİN ELİNDE NE KADAR FINDIK VARSA TMO HEPSİNİ ALACAK GÜÇTEDİR

Ordu AK Parti il Başkanı Halit Tomakin, Bölgemizde Fındık sezonun hayırlısı bittiğini belirterek şimdi üreticilerimiz alın terlerinin karşılığını almak için fındığını pazara indiriyor diyerek, bu sene Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 26,5, Ordu Fındığı 27.00 TL den ise Giresun fındığının fiyatını verdiğini ifade ederek , gözden kaçan artı her randıman’a 1 TL olduğunu hatırlatarak iyi kalite fındık bugün 27,5 , 29, TL. arasında işlem görüyor. serbest piyasaya baktığımızda fındık TMO’nun seviyesinde değil , hiçbir üreticimiz tedirgin olmasın TMO Ordu’da 12 Merkez’de alım yapıyor üreticimizin elinde ne kadar fındık varsa TMO hepsini alacak güçte ve alt yapısı hazırdır. Ordu-Fatsa ve Ünye’de ekip sayıları 2 ye çıkarıldı, ayrıca Akkuş,Gölköy,Kabataş-Aybastı,Kumru, İlçelerimizde alımlar devam ediyor. üreticimizin teslim ettiği fındığın bedelleri Bakanlığın açıkladığı tarihten önce üreticilerimizin hesabına yatırılıyor diyerek , bu şartlarda üreticilerimiz ürününü TMO’ya vermeli ,fındığımız emin ellerde ifadelerini kullandı.

YA BİR KERE DEYİN Kİ, BİZİM SOL HÜKÜMETLER ZAMANINDA SİZDEN DAHA İYİ FİYAT VERDİK DEYİN, DİYEMEZLER

Başkan Tomakin, AK PARTİ iktidarlarında fındığın hiç olmadığı kadar değer bulduğunu belirterek , biz hep üreticinin alın terinin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz diyerek, bugün fındığımız 3 dolar’ın üzerinde, ilk seneler TMO’ya fındık veren üreticilerimiz eski alışkanlığından ,fındığı seçmeden , fazla kurutmadan fındık götürüyor bir kısmı geri dönüyordu, bu sene hamd olsun hem TMO’nun tedbirleri hemde üreticilerimizin bilinçlenmesi sayesinde fındık artık TMO kapısından geri dönmüyor. Üreticimizin elinde ne kadar fındık varsa TMO hepsini almaya hazır üreticisine sahip çıkmak budur diyerek , hatırlayın geçen sene sizlere fındığınızı pazara indirmeyin, fındık fiyatı 30 TL. olacak diyen Milletvekili çıktı , ne oldu onun dediği fiyattan fındık piyasası oluştu mu ? hayır , adam sizi kandırdı , ama adamın yüzü kızardı mı ? hayır , aynı milletvekili bu sene yine aynı teranelerle her gün yalan yanlış haberlerle gündeme gelme çabasında, yok efendim üretici sırtında fındık çuvalı ilçe ilçe geziyormuş, inanmayın şu yalancılara onların mumu ancak yatsıya kadar yanıyor , hani adamlara milletimiz iktidar vermiyor gerçi , ya bir kere deyin ki, eskiden bizim sol hükümetler zamanında sizden daha iyi fiyat verdik deyin..! diyemezler ,onlar üreticiyi düşünmezler , onlar köylüyü düşünmezler , onlar çiftçiyi düşünmezler , onlar düşünmeyince de milletimiz onlara iktidar fırsatı vermiyor dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ