Ordu Haber – Ordu Ana haber

Başkan Yılmaz, 30 Mart Yerel Seçimlerinde Söz Vermiştik

Başkan Yılmaz, 30 Mart Yerel Seçimlerinde Söz Vermiştik
  • GENEL
  • 27 Şubat 2017
  • Başkan Yılmaz, 30 Mart Yerel Seçimlerinde Söz Vermiştik için yorumlar kapalı
  • 730 KEZ OKUNDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 32 yıl boyunca çöp alanı olarak kullanılan arazide bir mega projeyi daha hayata geçiriyor. Başkan Enver Yılmaz’ın 30 Mart yerel seçimlerinde söz verdiği büyük yatırımların arasında yer alan 130 milyon TL maliyetindeki Melet Park Projesi’nde çalışmalar başladı.

32 YILDA 5 BELEDİYE BAŞKANI VE SAYISIZ HÜKÜMET ESKİTTİ

Ordu’da 32 yıl boyunca çözülemeyen, 5 belediye başkanı ve sayısız hükümet eskiten çöp sorunu, Başkan Yılmaz’ın göreve gelmesinin ardından 13 ayda çözülmüş; Durugöl, Akyazı, Karşıyaka ve Bahçelievler Mahallesi kötü kokulardan kurtulmuştu. 1984 yılından bu yana şehrin tam ortasında büyüyen çöp dağları, her belediye başkanının seçim vaatleri arasında bulunmuş, çözülemeyen bu sorun protesto gösterileri sırasında vatandaşlarla güvenlik güçleri arasında arbedeler yaşanmasına neden olmuştu.

32 YILLIK SORUNU 13 AYDA ÇÖZDÜ

30 Mart yerel seçimleri öncesi çöp sorununu gündemine alan Başkan Enver Yılmaz, bir yılda Ordu’yu çöp dağlarından kurtaracağını belirtmiş ve 25 Mayıs 2015 tarihinde Orduluların 32 yıl boyunca beklediği müjdeyi vererek, “Bu alana bu tarih itibarıyla artık çöp dökülmeyecek” açıklamasını yapmıştı.

ÇÖP ALANINA MEGA PROJE

Durugöl Mahallesi’nde Melet Irmağı’nın kenarında 32 yıl çöp alanı olarak kullanılan sahada rehabilitasyon çalışmaları devam ederken, çöpün denize döküldüğü yerde de Melet Park Projesi’nin çalışmaları başladı. Başkan Yılmaz, “32 yıl boyunca Altınordu ilçemizin en güzel bölgesinde çöp dağları biriktirdiler. İlk beş sene namus meselesi dediler çözemediler, ikinci beş sene onur meselesi dediler çözemediler. Büyükşehir olduk ve birinci yılımızda çöp sorununu ortadan kaldırdık. Ordumuzun 19 ilçesinin 17’sinde çöple ilgili problem yok. Çöpten para kazanan bir Büyükşehir olarak, çöpün tonunu 5 TL’ye satıyoruz. Ünye Çimento ile yaptığımız anlaşmayla 30 milyon TL’lik yatırımı da gerçekleştirdik. Kısa zamanda ilçelerimizin tamamında çöp sorunu kalmayacak” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ, “ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Enver Yılmaz, “Göreve yeni geldiğimizde, Melet Köprüsü’nden aşağı bu alana baktığımızda çöp dağları görünüyordu. Veysel Eroğlu Bakanımız, ‘Çöpü bu alandan kaldıralım ve güzel bir proje yapalım’ dedi. Biz de bu sahanın projesini gerçekleştirip ihalesini yaptık. Devlet Su İşlerinden biraz da kaynağımız vardı. Buraya evladiyelik bir iş yapalım; gemiler ve tekneler gelsin, yürüyüş alanları ve ticari alanlar inşa edelim ve burayı çok farklı bir görsellikle sunalım dedik. Ortaya çıkan devasa bir alanın ihalesini de yaptık. Müteahhit firma şu anda çöpün denize döküldüğü sahanın tahkimatını yapıyor” şeklinde konuştu.

MELET’TEN KARAPINAR’IN ÇIKIŞINA KADAR YENİ BİR SOSYAL YAŞAM ALANI

“Bu bölgemize Allah izin verirse bir de köprü yapacağız” diyen Başkan Yılmaz, “Köprümüz, Melet Köprüsü’nün alternatifi olacak. Soya’dan geldiğiniz zaman köprünün yardımıyla da karşıya geçebileceksiniz. Bizim için ilk önemli sorun çöptü ve onu da ortadan kaldırdık. İkinci önemli olan husus, projemizi Devlet Su İşlerine (DSİ) kabul ettirmekti ve kabul ettirdik. Üçüncü önemli olan durum kaynağın aktarılmasıydı ve aktardık. Dördüncü önemli olan da inşaatın yapılmasıydı ve inşaat çalışmalarına başladık. Melet Köprüsü’ne kadar olan alanı bir etap hâlinde, sonraki 3 km’lik alanı da ikişer etap olarak yapmayı planlıyoruz. Karapınar Mahallesi’nin çıkışına kadar Melet Irmağı’nın sağı ve solu bütün bir proje olarak yapılmış olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ