Ordu Haber – Ordu Ana haber

Başkan Yılmaz, Kabataş Heyetini Ağırladı

Başkan Yılmaz, Kabataş Heyetini Ağırladı
  • GENEL
  • 22 Şubat 2017
  • Başkan Yılmaz, Kabataş Heyetini Ağırladı için yorumlar kapalı
  • 670 KEZ OKUNDU

Başkan Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesince ilçelerde hayata geçirilen yatırımlar ve planlanan projelerin değerlendirildiği toplantılara devam ediyor. Başkan Yılmaz’ın değerlendirme toplantısındaki misafirleri bu kez Kabataş ilçesinden gelen heyet oldu.

Kabataş Kaymakamı Emrullah Temizkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, İlçe Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, Mahalle Muhtarları ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Kabataş’a yapılan hizmetleri ve planlanan yatırımları değerlendiren Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyemizin 19 ilçemizin tamamında sürdürdüğü yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Popülist değil, gerçek yaklaşımlarla hizmet veriyoruz. Yapacağımız her bir proje için söz veriyor ve bu sözleri tek tek yerine getiriyoruz” dedi.

YOL ÇALIŞMALARI TOPLAM 12 MİLYON TL’Yİ BULACAK

2014-2015 ve 2016 yıllarında Kabataş ilçesinin yol çalışmaları için toplam 4 milyon 500 bin TL’lik harcama yapıldığını belirten Başkan Enver Yılmaz, sıcak asfalt yapılacak yolların altyapısının hazır hâle getirildiğini ve 2017 yılında yoğun bir sıcak asfalt çalışması sürdüreceklerini söyledi. 2017’de 18 km sıcak asfalt, 25.5 km sathi asfalt kaplama, 3.5 km beton yol ve 55.50 km stabilize yol çalışması planladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, 16.20 km de yeni yol açma ve genişletme çalışması yürütüleceğini söyledi. Planlanan bu yatırımlar için 7 milyon 500 bin TL’lik bütçe ayrıldığı belirtildi.

ALANKENT CAMİİ’NDE ÖNEMLİ ÇALIŞMA YÜRÜTÜLDÜ

Kabataş Alankent Camii’nin tuvalet, abdesthane ve park düzenlemesinin tamamlandığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Maliyeti yaklaşık 570 bin TL olan projemiz, 175 m2 ve iki kattan oluşuyor. Zemin katta bay, bayan ve engelli tuvaleti, emzirme odası ve bayan abdesthanenin yer aldığı proje kapsamında 1. katta da erkekler için abdest alma yeri bulunuyor” dedi.

MEYDAN PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Kabataş ilçesinde mevcut Hükümet Konağı çevresinde bir de meydan projesi hazırladıklarının altını çizen Başkan Yılmaz, “Kabataş ilçemizin merkezinde bulunan Hükümet Konağı’nın çevresi proje alanı olarak tahsis edildi. Yaklaşık 800 bin TL’yi bulacak çalışma, toplam 4 bin 835 m2lik alanı kapsıyor. Proje kapsamında tören alanı, seyir merdivenleri, kuru havuz sistemleri, mescit alanı, 23 araçlık otopark ve yeşil alanlar bulunuyor” diye konuştu.

İÇME SUYU VE İSALE HATLARI İÇİN YAPILACAK HARCAMA 10 MİLYON TL’Yİ GEÇECEK

Geride bırakılan üç yıllık süreçte, ilçeye toplam 6 milyon 500 bin TL’lik içme suyu ve isale hattı yapımının gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Hayata geçirdiğimiz yatırımlarla birlikte, yaşanan sorunlara da kalıcı çözümler ürettik. Önceliğimiz tabi ki içme suyu ve yol çalışmasıdır. Üç yıllık sürede el atılmamış birçok problemi ortadan kaldırdık. 2017’de de planlanan 4 milyon 360 bin TL’lik yatırımla içme suyu ve isale hattı konusundaki sorunlara neşter atmaya devam edeceğiz. Kabataş ilçemize toplam 10 milyon 860 bin TL yatırım yapmış olacağız ” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YAKUP YILMAZ, “HAYAL EDEMEDİKLERİMİZ, GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR”

Gelen heyetin görüş ve önerilerini aktarmasının ardından söz alan Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, hayata geçirilen ve planlanan yatırımlarla birlikte ilçede yaşanan birçok soruna el atıldığını söyleyerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz başta olmak üzere bu hizmetlerde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehirimizin gücünü her daim yanımızda görüyoruz. Hemşehrilerimiz hizmetleri gördükçe memnuniyetlerini daha çok dile getiriyor. İlçe Belediyesi olarak, kendi bütçemizle bu projeleri yapabilme şansımız yok ancak Başkanımız Sayın Enver Yılmaz yönetimindeki Büyükşehir Belediyemiz, hayal edemediklerimizi gerçeğe dönüştürüyor” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ