Ordu Haber – Ordu Ana haber

Büyükşehir Sokak Hayvanlarını Sahipsiz Bırakmıyor

Büyükşehir Sokak Hayvanlarını Sahipsiz Bırakmıyor
  • GENEL
  • 02 Şubat 2017
  • Büyükşehir Sokak Hayvanlarını Sahipsiz Bırakmıyor için yorumlar kapalı
  • 566 KEZ OKUNDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına sahip çıkmaya devam ediyor. Altınordu ilçesinde bulunan geçici bakım evi ve rehabilitasyon merkezinde sahipsiz hayvanların bakımını yapan ekipler, onların aç kalmasını önlemek için de beslenme noktalarına ve doğaya yiyecek bırakıyor.

SOKAK HAYVANLARININ HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ

Büyükşehir Belediyesi, kış şartlarının ağır geçtiği Ordu’da yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarının aç kalmasını önlemek için beslenme noktalarına düzenli yiyecek bırakarak, onların hayatlarını idame ettirmesine katkı sağlıyor.

Yoğun kar yağışı sonrası sahipsiz hayvanların beslenme sorunu yaşadığına dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, Büyükşehir ekiplerince belirli noktalara hazır kuru mama bırakıldığını belirterek, “Şehrimizde kar yağışı ve aşırı soğuk nedeniyle sokak hayvanlarımız yiyecek bulmakta güçlük çekiyor. Sahipsiz hayvanlarımızın kış aylarında da sorun yaşamaması için yemleme faaliyetleri gerçekleştirirken, doğal ortamda hayatını sürdüremeyecek yaşlı, güçsüz ve bakıma muhtaç hayvanların Altınordu ilçemizdeki geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezimizde bakımını yaparak kışın olumsuz etkilerinden korunmasını sağlıyoruz. Terk edilmiş at gibi tek tırnaklı hayvanların da olumsuz kış şartlarından korunması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Büyükşehir olarak, bu hayatı onlarla paylaştığımızı unutmadan, sahipsiz hayvanlarımızın hayatını kolaylaştırıcı çözümler ortaya koyuyoruz. Bu anlamda tüm vatandaşımızın sokak hayvanlarının ulaşabileceği alanlara bir kap yemek bırakmasını rica ediyorum” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ