Ordu Haber – Ordu Ana haber

Eğitime Bir Katkı da Fatsa Ticaret ve Sanayi Odasından Geldi

Eğitime Bir Katkı da Fatsa Ticaret ve Sanayi Odasından Geldi
  • EĞİTİM
  • 05 Şubat 2021
  • Eğitime Bir Katkı da Fatsa Ticaret ve Sanayi Odasından Geldi için yorumlar kapalı
  • 170 KEZ OKUNDU

Ordu  Fatsa Sanayi ve Ticaret Odası (FATSO) tarafından 8 derslikli Özel Eğitim Uygulama Okulu yaptırılacak.

Fatsa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı tarafından 1. ve 2. kademe özel eğitim uygulama okulunu bitiren özel eğitim öğrencilerinin, 3. kademedeki eğitimlerini tamamlamaları için ilçede ihtiyaç duyulan 8 derslikli “Fatsa Sanayi ve Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama Okulu”nun yapımı için Valilik Makamında protokol imza töreni düzenlendi.

Fatsa ilçesi Evkaf Mahallesine yapılacak okulun protokol imza töreninde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, Ordu’da göreve başladığından bu yana devlet-vatandaş işbirliği ile 37. okulun protokolünün imzalandığını belirterek, bunun Ordu ili için mutluluk verici olduğunu söyledi.

Okul yapmak, işletme kurarak iş ve aş vermenin son derece önemli olduğunu altını çizen Vali Sonel, “Ordu ailesi ile biz kocaman bir aileyiz” dedi.

Konuşmasının devamında önümüzdeki hafta Ordu’da yapılacak olan 38. okulun protokolünün imzalanacağının müjdesini de veren Vali Tuncay Sonel, “Fatsa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanımızın nezaketi, çalışkanlığı, onun nezdinde sizlerin bu güzelliği, özverisi için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hakikaten çok önemli bir konu. Yapılacak olan okulun bir güzelliği de, engeli olan evlatlarımız için yapılacak olması. Özel evlatlarımız için yapılacak. Orada eğitim alacak çocuklarımızın aileleri de mutlu olacak. O yüzden çok hayırlı bir iş için hep beraber bir araya gelmiş bulunuyoruz ve mübarek Cuma gününde hayırlı bir iş için imza atacağız. Allah sayılarınızı arttırsın diyorum. Sizin nezdinizde yönetim kurulu arkadaşlarımızı, Odaya kayıtlı arkadaşlarımızı, üyelerinizi, yöre insanımızı tebrik ediyorum. Allah razı olsun. İyi ki varsınız. Sizlere de hem sağlık, huzur, mutluluk ve hayırlı bol kazançlar diliyoruz. Rabbim hayrınızı kabul etsin.” diye konuştu.

Okul protokolü imza töreninde Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş da bir konuşma yaparak, Fatsa ilçesine bir özel eğitim okulu kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Karataş, okul yapımının kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması için gayret göstereceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Okul olması önemli, ancak engelli okulu olması çok daha önemli. Şimdi öyle bir hayra imza atıyoruz ki, bu dünyada yaptığınız hayırların rabbim mükâfatını veriyor, diğer dünyada da veriyor ama bu yaptığımız hayır biz vefat ettikten sonra, orada bir annenin, bir velinin çocuğunu okula getirdiğinde ‘Allah razı olsun buna vesile olandan’ demesi bile bizi bu noktada mutlu kılacaktır diye değerlendiriyorum. O yüzden bu hayrı da tüm arkadaşlar olarak var olmak istedik ve böylesi güzel bir günde, mübarek bir günde, mübarek bir işe imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dolayısıyla bu imkânı tanıyan başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, sonra İl Milli Eğitim Müdürümüze ve size çok teşekkür ederiz. Allah sizlerden razı olsun. İyi ki varsınız. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Biz devletimizin nefesini arkamızda hisseden bir kurumuz. Dolayısıyla biz de bu nefesin üzerine daha fazla nefes katarak gerek bölgemiz, gerek ülkemiz için çalışmaya devam ediyoruz. Dün de çalıştık, bugün de çalıştık, yarın da çalışacağız inşallah.”

Konuşmaların ardından, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkalığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak yapacağı okulun protokolü, Vali Tuncay Sonel,  İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ve Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş tarafından imzalandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ