Ordu Haber – Ordu Ana haber

HZ.BİLAL CAMİ ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI

HZ.BİLAL CAMİ ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı devam eden ve Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan Hz. Bilal Cami şekillenmeye başladı.

Mahalle sakinlerinin isteği doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlandığını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yapılan caminin mahallenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir yapıda olduğunu belirtti.

“TARİHİN İZLERİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERECEĞİZ”

Geçmişten günümüze tarihin izlerini yansıtan Selçuklu mimarisinin, Hz. Bilal Cami’nde de gözler önüne serileceğini ifade eden Başkan Tekintaş, “Yapımına başlanan cami 1.200 m2 alan içerisinde 220 m2 zemin üzerine inşa edilecek. 450 kişi kapasiteli ve 50 m2 ibadet alanına sahip olan camimizde Selçuklu motiflerinden örnekler görmemiz mümkün olacak. Hz. Bilal isminin verildiği bu camide manevi ve yapısal açıdan tarihimizden çeşitli izleri yansıtmış olacağız. Cami projemiz bu açıdan da ayrı bir değere sahip olacak” diye koştu.

“ÇALIŞMALARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

Proje çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü açıklayan Başkan Tekintaş, “ Cami alanına şadırvan, oturma birimleri, musalla taşı, otopark ve alanı sınırlandırmak için bahçe duvarı üzeri ferforje korkuluk yerleştirildi. Alanda taban zemin döşemesi olarak traverten plak taş ve taban tuğla kullanılarak saf düzeni oluşturuldu. Dış cephe tuğlası, üst kat merdiven imalatı tamamlanırken Selçuklu mimarisine uygun taş minare imalatı ise sona erdi. İç cephe ve elektrik imalatlarının alt yapı çalışmaları tamamlandığında sıva ve diğer işlemlere geçilerek camimizi tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ