Ordu Haber – Ordu Ana haber

İKİZCE BÜYÜKŞEHİRLE KABUK DEĞİŞTİRİYOR

İKİZCE BÜYÜKŞEHİRLE KABUK DEĞİŞTİRİYOR
  • GENEL
  • 11 Mart 2021
  • İKİZCE BÜYÜKŞEHİRLE KABUK DEĞİŞTİRİYOR için yorumlar kapalı
  • 237 KEZ OKUNDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yürüttüğü çalışmalarla ilçelerin kaderini değiştirecek yatırımlara imza atmaya devam ediyor.

İkizce ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan ve yapılacak olan çalışmalarını yerinde inceleyen Genel Sekreter Coşkun Alp, belirlenen plan ve program dahilinde birçok sorunu çözüme kavuşturduklarını söyledi.

19 ilçede yapılan tüm çalışmaların titizlikle takip edildiğinin altını çizen Genel Sekreter Coşkun Alp, “Ekiplerimiz sahada yoğun çalışmalarına devam ediyor.  Bizler de ekiplerimizin çalışmalarını yerinde inceleyerek projelerin takibini sürdürüyoruz” dedi.

SOSYAL DONATI ALANLARI OLUŞTURULDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda 19 ilçede çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurgulayan Genel Sekreter Coşkun Alp, yapılan hizmetlerle ilçelerin daha modern hale geldiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Alp yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda 19 ilçede çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Daha önce İkizce Belediye Başkanımız ile yaptığımız ikili istişareler sonucunda bu bölge için modern bir yapı oluşturmak amacıyla proje hazırlamıştık. Proje dahilinde İkizce Laleli Çivisiz Cami çevre düzenlemesi başta olmak üzere ilçemize sosyal donatı alanları ile canlılık kattık. Çalışmalar dahilinde ilçemize 1 adet çocuk oyun grubu, 245 metre ahşap korkuluk, bin 856 metrekare baskı beton, 3 adet kamelya, 8 adet pergola, 20 adet dekoratif aydınlatma direği, 4 adet projektörlü yüksek aydınlatma direği ve kaymakamlık önüne 1 adet Atatürk büstü yerleştirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda ilçemize çok güzel bir mesire alanı kazandırdık. Bu çalışmalara diğer ilçelerimizde hazırladığımız özel projelerle devam edeceğiz” dedi.

İKİZCE LALELİ ÇİVİSİZ CAMİİ ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLADI

1560-1600 yılları arasında tamamen ahşap kullanılarak inşa edilen tarihi Laleli Camii’nde çevre düzenleme çalışmalarının Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandığını söyleyen Genel Sekreter Coşkun Alp açıklamalarına da şu ifadelere yer verdi.

“2012 yılında restore edilerek ibadete açılan Laleli Çivisiz Camii’nin çevre düzenleme çalışmalarına kısa süre önce başlamıştık. Aradan geçen süre içinde ekiplerimiz çalışmalarını tamamlayarak tarihi cami de çevre düzenlemesini tamamlandı. Çalışmalar kapsamında tarihi caminde şadırvanın yanı sıra peyzaj ve dinlenme alanları oluşturuldu. Yürüyüş yolları, oturma grupları, çardak, otopark, sert zemin düzenlemeleri tamamlandı. Son olarak iki yakayı birleştirecek olan yaya köprüsü projemiz de var. Oda tamamlandığı zaman bu bölgede apayrı bir güzellik ortaya çıkmış olacak. Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde yatırım çalışmalarımıza 19 ilçemizde devam edeceğiz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR İLE İKİZCE YENİ BİR KİMLİĞE KAVUŞUYOR

Yapılan çalışmaların İkizce için tarihi öneme sahip olduğunu söyleyen İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu için büyük bir şans olduğunu söyledi.

Başkan Kaygı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi.

“İkizce tarihinde görmediği yatırımları bu dönemde almaya devam ediyor. Bunlar Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu’ya dokunuşlarıdır. Yıllardır elde ettiği tecrübe ve birikimlerin ilçelere olan yansımasıdır. İlçemiz gerçekten kabuk değiştiriyor. Yıllardır hasret kaldığımız yatırımlar ilçemize yapılıyor. Yapılan yatırımlarla ilçemiz artık daha modern hale geldi. Desteklerinden dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler başta olmak üzere Genel Sekreterimiz Coşkun Alp, OSKİ Genel Müdürümüz Murat Us, daire başkanlarımıza ve tüm ekiplere ilçem adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ