Ordu Haber – Ordu Ana haber

MÜDÜR BEKYÜREK, KİTAP MÜZAKERE ETKİNLİĞİNE KATILDI

MÜDÜR BEKYÜREK, KİTAP MÜZAKERE ETKİNLİĞİNE KATILDI
  • GENEL
  • 04 Kasım 2020
  • MÜDÜR BEKYÜREK, KİTAP MÜZAKERE ETKİNLİĞİNE KATILDI için yorumlar kapalı
  • 303 KEZ OKUNDU

Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Kitap Müzakere Grubunun üç yıldır sürdürdüğü kitap müzakere etkinliğini bu eğitim öğretim yılında da sürdürüyor.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Aydın Hız’ın yürüttüğü etkinliğe okuldaki öğretmenler ve öğrenciler katılıyor. Zoom uygulaması üzerinden İskender Pala’nın ‘Şah ve Sultan’ romanın değerlendirildiği bu ayki etkinliğe Altınordu ilçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek de katıldı.

Programda İlçe Milli Eğitim Müdürü katılımcılara; “Aydın Hız Hocamın üç yıldır sürdürdüğünü bildiğimiz bu okuma programını beğeniyle takip ediyoruz ve önemsiyoruz. Bu sebeple aranızda olduk. Bir işe başlamak kadar sürdürmek de önemlidir. “Okumak, iki ruh arasında âşıkane bir mülâkattır. Her yabancı intiba vuslatın büyüsünü bozar. İste güneş ışıldasın gök kubbede, ister duvarda bir petrol lambası yansın. Pencerede şakıyan kuşlardan bize ne. Reel olan tabiat değil, kitaplarda görülen rüyadır. Meçhule açılan bir kapıdır kitap.” diyor Cemil Meriç. Okumak çok önemli soylu bir eylem. Daha önemlisini söyleyeyim size? Okuduğunu tahlil etmek, daha önce okuduklarıyla karşılaştırmak ve kitabı okuyanlarla kitabı müzakere etmek. Kalıcı olan budur. Siz bunu yapıyorsunuz. Bunu daha çok önemsiyorum. Bunun olumlu yönlerini hayatınızda yaşayarak göreceksiniz.” diyerek romanla ilgili düşüncelerini de ifade etti.

Etkinlik öğrenci ve öğretmenlerin müzakeresi sonrası sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ