Ordu Haber – Ordu Ana haber

NURİ GENÇ HOCA HAYATINI KAYBETTİ

NURİ GENÇ HOCA HAYATINI KAYBETTİ
  • GÜNCEL
  • 24 Ocak 2021
  • NURİ GENÇ HOCA HAYATINI KAYBETTİ için yorumlar kapalı
  • 223 KEZ OKUNDU

Giresun ve Ordu’nun yanı sıra adını bölgede de duyuran Emekli Din görevlisi Nuri Genç Hoca koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesinde hayatını kaybetti.

Uzun süredir koronavirüs tedavisi gören Nuri Hoca’nın vefatı, hemşehrilerimizi yasa boğdu. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun..

NURİ GENÇ KİMDİR?

Nuri Genç, 1930 yılında Giresun’un Bulancak ilçesinde dünyaya geldi. Dedeleri Batum’dan, önce İstanbul’a, oradan Bursa ve Adapazarı bölgesine, son olarak da Bulancak’a yerleşti. Çocukluk yılları Kur’an eğitiminin ve kitap bulmanın zor olduğu yıllarda mücadele içinde geçti. Kur’an eğitimini tamamlamak için dağlara çıktı. Orada kaçak olarak medreselerde hafızlık eğitimini tamamladı, Arapça öğrendi. İlk görevine fahri resmi statü ile Samsun’un Terme ilçesinde Kur’an öğreticisi olarak başladı. Ardından Piraziz’in Güney Köyü ve Bozat beldesinde görev aldı.

Bu görevlerinin ardından Bulancak’a resmen Kur’an öğreticisi olarak atandı. Burada 32 yıl görev yaptıktan sonra emekli oldu. Bulancak’ta Türkiye Diyanet Vakfı yönetim kurulu üyeliği görevini de yürüten Nuri Genç, bugüne kadar yüzlerce hafız yetiştirdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ