Ordu Haber – Ordu Ana haber

ODÜ, Webometrics 2017 Sıralamasında 19 Basamak Yükseldi

ODÜ, Webometrics 2017 Sıralamasında 19 Basamak Yükseldi
  • GENEL
  • 15 Şubat 2017
  • ODÜ, Webometrics 2017 Sıralamasında 19 Basamak Yükseldi için yorumlar kapalı
  • 644 KEZ OKUNDU

Dünya çapında 19 binden fazla üniversitenin değerlendirmeye alındığı dünyanın en kapsamlı sıralama sistemi olan Webometrics’in Dünya Üniversite Sıralamaları açıklandı. Bu sıralamaya göre 2016 yılında 109. sırada olan Ordu Üniversitesi 2017 yılında 90. sıraya yükseldi.

2006 yılında kurulan ve çok kısa geçmişine rağmen yaptığı büyük atılımlar ve gerçekleştirdiği çalışmalarla adından söz ettiren Ordu Üniversitesi hem ülkemiz hem de dünyadaki üniversiteler arasındaki yerini üst sıralara taşıyor. Webometrics 2016 yılı Temmuz ayı verilerine göre 109’uncu sırada olan Ordu Üniversitesi altı ayda grafiğini 19 basamak yükselterek 2017 yılı Ocak ayı verilerine göre 90’ıncı sıraya yerleşti. İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (CSIC) bünyesinde faaliyet gösteren bir araştırma grubu olan Cybermetris Laboratuvarı tarafından yapılan sıralamada, internet üzerinde akademik araştırma kurumlarının varlığını artırmak ve bilimsel makalelerin açık erişim yayınını teşvik etmek amaçlanmaktadır.

2004 yılından bu yana üniversitelerin alan adlarına göre bir sıralama yapan Webometrics, bu sıralamayı bazı kriterlere göre yapmaktadır. Bunlar, mevcudiyet (presence), Google arama motorundan elde edilen tarama sonucuna dayanan ve ilgili üniversitenin toplam web sitesi ve dosya zenginliği sayısını gösteren değer ( yüzde 10); görünürlük (visibility), ilgili üniversitenin sitesine verilen tekil bağlantı (link) sayısına dayanan görünürlük kriteri (yüzde 50); açıklık/şeffaflık (openness/transparency), Google Scholar Citations veri tabanında ilgili üniversitenin kurumsal profilinden elde edilen ve akademik dosyaları gösteren değer (yüzde10); seçkinlik/başarı (excellence), ilgili üniversitenin 2010-2014 yılları arasındaki 5 yıllık süreçteki Schimago verileri (disiplin bazında en çok atıf alan yüzde 10’luk dilime giren yayın) (yüzde 30) kriterleridir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ