Ordu Haber – Ordu Ana haber

Okul Servis Taşıtlarının Öğrencileri Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Okul Servis Taşıtlarının Öğrencileri Güvenliği Toplantısı Yapıldı
  • GENEL
  • 14 Şubat 2017
  • Okul Servis Taşıtlarının Öğrencileri Güvenliği Toplantısı Yapıldı için yorumlar kapalı
  • 626 KEZ OKUNDU

İçişleri Bakanlığınca 2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının başlaması nedeniyle okul servis araçlarının huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla yayımladığı genelge doğrultusunda Vali Yardımcısı Ahmet Arık başkanlığında “Okul Servis Taşıtlarının Öğrencileri Güvenliği” konulu toplantı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Memiş, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü İsmail Erol, İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma Tim Komutanı Şinasi Kotan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Başar’ın yanı sıra Okul Aile Birliği Temsilcileri ve servis şoförleri katıldı.

Okul servisleri ve taşımalı eğitim servis araçlarında, trafik güvenliği bakımından alınması gereken denetime yönelik tedbirlerin konuşulduğu toplantıda açıklama yapan Vali Yardımcısı Ahmet Arık, okul servislerinin dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

En küçük ihmalkârlığın ve dikkatsizliğin çok büyük sorunlara neden olduğunun altını çizen Arık şunları söyledi: “Servis meselesi çok ciddi bir meseledir. İçişleri Bakanlığı’nda da bir yazı geldi bu vesileyle toplantı yapıyoruz. Zaten her yıl buna benzer toplantılar yapılıyordu ancak servislerle ilgili bir sorun çıktığında, yaşandığında toplanılıyordu. Ama artık bu toplantılar rutin bir şekilde yapılacak. Bu toplantı çok önemli çünkü insanlar en değerli varlıklarını sizlere emanet ediyor. Servis şoförlerine emanet ediyor, okul müdürlerine emanet ediyor. İnsanlar en önemli varlıklarını size emanet ediyorsa sizlere güveniyor demektir. Sizlerin de bu güveni istismar etmemeniz, bu güveni sarsacak bir harekette bulunmamanız, çok dikkatli olmanız icap ediyor. Bu her zaman bilerek yanlış yapmak değil de ihmalkârlıkla da sorun çıkabiliyor. Bazı kötü örnekler olabiliyor. Sizlere verilen küçük çocuklar kendi kendini idare edemeyecek 5-6-7-8 yaşında çocuklar olduğu için düzenli ve dikkatli olunması gerekiyor. En küçük ihmal, en küçük dikkatsizlik inanılmaz sorunlara yol açabiliyor. Bir servis şoförü sorumluluk içerisinde hareket etse, bu gibi sorunlarla karşılaşılmayacak. Araç trafiğiyle ilgili gerekli takipler yapılıyor ama sizlerin de çocukları indirip-bindirirken çok dikkatli olmanız gerekiyor”

Daha güvenli okul yolu oluşturmak, okul servis araçları ile taşımalı eğitim servis araçlarının karıştığı trafik kazalarını sıfıra indirmenin amaçlandığı toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü İsmail Erol bir sunum yaptı. Toplantıda okul servislerinin karıştığı trafik kazalarından örnekler verildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ