Ordu Haber – Ordu Ana haber

ORDU BÜYÜKŞEHİRDEN 80 YILLIK SORUNA NEŞTER

ORDU BÜYÜKŞEHİRDEN 80 YILLIK SORUNA NEŞTER
  • GÜNDEM
  • 18 Ocak 2021
  • ORDU BÜYÜKŞEHİRDEN 80 YILLIK SORUNA NEŞTER için yorumlar kapalı
  • 160 KEZ OKUNDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Korgan ilçesinde bulunan Sülük Gölü ve çevresinde, 80 yıldan bu yana yaşanan heyelanlara neşter attı. 3 yılda bir arsa sınırlarının değiştiği, 200 evin risk altında olduğu, 23 mahalleye ulaşım sağlayan yol üzerindeki bölgede heyelana neden olan göl tahliye edildi. Mahallelere ulaşım sağlayan güzergahta, kazı dolgu çalışması başladı.

Ordu’nun Korgan ilçesindeki 3 mahallede, 1939 yılında Erzurum’da yaşanan deprem sonrası küçük çaplı heyelanlar başladı. Bölgedeki fay hatlarının kırılması ve su kaynaklarının toprağın altına girmesiyle birlikte heyelanlar her geçen yıl artarak devam etti. Yazıcı, Tepe ve Dip Mahallesi’nde bulunan 110 dönümlük arazi günden güne kayarak, yerinden oynamaya başladı. Heyelanla birlikte toplam 23 mahalleye ulaşım sağlayan karayolunda da yaşanan göçmeler ve heyelanlar sonrası, yol zaman zaman trafiğe kapandı. Yaklaşık 70 kişinin tapulu arsasının bulunduğu alanda, sınır çizgileri de 3 yılda bir değişkenlik göstermeye başladı.

BAŞKAN GÜLER TALİMAT VERDİ

Arazi etrafında bulunan Sülük Gölü olarak adlandırılan iki gölden kaynaklandığı belirlenen heyelanlar sonrası Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla bölgede çalışma başlatıldı. İlk olarak İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı botlarla, göllerde derinlik ve suyun eğimine göre keşif çalışması yapıldı. Göldeki suyun tahliye edilmesiyle birlikte, zeminde kayalarla dolgu çalışması ise devam ediyor.

HEYELANLAR SONA ERDİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yapılan çalışmalarla birlikte 80 yıldır yaşanan zemin kaymalarının sona erdiğini söyledi. Başkan Güler, “Konuyla ilgili tarafıma bilgi geldiğinde hemen çözülmesi için talimat verdik. Burası 23 mahalleye ulaşım sağlayan çok önemli bir güzergâh. Adeta Korgan’ın kalbi diyebiliriz. Direnaj çalışmalarının ardından, göldeki suyu boşalttık ve zemin sağlamlaştırması yaptık. Şu anda bölgede yaşanan heyelanlar durmuş durumda. Ekiplerimiz, yolda kazı dolgu çalışması yapıyor. Bu çalışmalarında tamamlanmasıyla, asfalt çalışmalarına geçeceğiz” dedi.

KİRAZ, BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR ETTİ

Sülük Gölü ve çevresinde yaşanan heyelanların yaklaşık 50 yıldan bu yana siyasilerin seçim vaadi olduğunu vurgulayan Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz ise “Böylesine önemli bir bölgenin kısa sürede çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ