Ordu Haber – Ordu Ana haber

ORDU’DA ÇAY HASADI BAŞLADI

ORDU’DA ÇAY HASADI BAŞLADI
  • TARIM
  • 03 Haziran 2021
  • ORDU’DA ÇAY HASADI BAŞLADI için yorumlar kapalı
  • 192 KEZ OKUNDU

Ülkemizin en fazla fındık yetiştiren ili olan Ordu’nun Perşembe ilçesinde Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan ve Perşembe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Derebaşı’nın katılımıyla çay hasadı başladı.

Perşembe ilçesinde başlayan çay hasadına katılan İl Müdürü Kemal Yılmaz burada yaptığı açıklamada; “Ordu denince akla ilk olarak fındık gelmektedir. Ancak kentte fındığın yanında gelir getirici farklı ürünlerin de tarımı yapılmaktadır. Bunların arasında üretimi 1960’lı yıllarda başlayan çay da bulunmaktadır. 1960’lı yıllarda oldukça geniş alanlarda yetiştiriciliği yapılıyorken ilimizdeki çay fabrikasının kapanması ve diğer bazı nedenlerden dolayı çay yetiştiriciliği yapılan alanlar 1990’lı yıllarda azalmıştır. Perşembe ilçemizde 5 mahallede 95 dekar alanda yılda yaklaşık 150 ton civarında çay üretimi gerçekleştirilmektedir” dedi.

“İlçede üretilen çayı, her kesim sonrasında belirlenen takvime göre Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) kendi araçlarıyla üreticinin ve ürünün bulunduğu mevkiden teslim almaktadır” diyerek sözlerine devam eden İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Yaş çay alım taban fiyatı 2021 üretim sezonunda kg başına 3,87 TL açıklanmıştır. Ayrıca yine ÇAYKUR tarafından kg başına 13 Kuruşluk fark ödemesi yapılacaktır. Fark ödemesi ile birlikte yaş çayın kg fiyatı 4 TL’yi bulmaktadır. 1 dekardan 1500 kg civarında yaş çay elde edildiği dikkate alındığında çay yetiştiriciliğinden fındık üreticilerimize önemli bir ek gelir sağlanmaktadır” diyerek sözlerini noktaladı.

undefined

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ