Ordu Haber – Ordu Ana haber

ORDU’DA MEVLİD-İ NEBİ GECESİ YAŞANDI

ORDU’DA MEVLİD-İ NEBİ GECESİ YAŞANDI
  • KÜLTÜR SANAT
  • 14 Ekim 2021
  • ORDU’DA MEVLİD-İ NEBİ GECESİ YAŞANDI için yorumlar kapalı
  • 278 KEZ OKUNDU

Ordu Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programda, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluğunca bir etkinlik gerçekleştirildi. Yaklaşık bir saat süren konserde davetliler seslendirilen ilahi, şiir, naat ve salalarla muhteşem bir Mevlid-i Nebi gecesi yaşadı.

Konsere Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Ali Prof. Dr. Ali Akdoğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“ANLAMLI BİR AKŞAM”

Program açılışı öncesi bir konuşma gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Mevlid-i Nebi haftasında peygamberimizi daha iyi tanımayı daha iyi anlamayı ve Kuran-ı Kerim’in hayatımıza yansıması ile çağımızın sorunlarının çözümünde kullanmayı ve aynı zamanda bu sevgiyi artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Başkan Güler sözlerine şöyle devam etti: “Tasavvuf İslam’ın manevi hayatını doğrudan doğruya temsil eder. Temelinde de usul ve edep bulunmaktadır. Bunun da hayatımıza yansıması muamelat dediğimiz uygulama. Bu uygulama ile biz çok şey öğreneceğiz. Mevlid-i Nebi haftasında peygamberimizi daha iyi tanımayı daha iyi anlamayı ve Kuran-ı Kerim’in hayatımıza yansıması ile çağımızın sorunlarının çözümünde kullanmayı ve aynı zamanda bu sevgiyi artırmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda bu anlamlı geceyi şereflendiren İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğuna da sonsuz teşekkür ediyorum.”

Program sonrası geceyi seslendirdikleri eserlerle daha da anlamlı kılan İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğuna Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler çiçek takdim etti. Ardından konsere gelen davetlilere tuluk ile şerbet ikramı yapıldı.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ