Ordu Haber – Ordu Ana haber

Şarkiye Mahallesinin Sorununa Neşter Vuruldu

Şarkiye Mahallesinin Sorununa Neşter Vuruldu
  • EKONOMİ / GENEL / GÜNCEL / GÜNDEM
  • 02 Ocak 2017
  • Şarkiye Mahallesinin Sorununa Neşter Vuruldu için yorumlar kapalı
  • 567 KEZ OKUNDU

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İlçenin en güzel mahallelerinden birisi olan Şarkiye Mahallesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Gerçekleştirilen ziyarette Başkan Engin Tekintaş’a Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz, Şarkiye Mahalle Muhtarı Ali Şahin Bacınoğlu ve Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler eşlik etti.

Şarkiye mahallesinin Altınordu ilçesinin en güzel mahallelerinden birisi olduğunun altını çizen Başkan Engin Tekintaş “Ticaretin yoğun bir şekilde yapıldığı bu mahallemizde geçmiş yıllardan kalan alt yapı sorununu çözmek için Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli çalışma yürütüyoruz” dedi.

Yapılan çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgi alan Belediye Başkanı Engin Tekintaş “ Altınordu İlçemizin en güzel mahallelerinden birisi olan Şarkiye Mahallemizde Ordu Su Kanalizasyon İdaresi ( OSKİ )  AB projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. Bilindiği üzere Şarkiye mahallemiz ticaretin yoğun olduğu mahallelerimizden bir tanesi. Öncelikle yapılan çalışmalarda çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı milletimizden özür diliyoruz. Milletimizin de yapılan bu çalışmaların kendi rahatlıkları için yapıldığının bilincinde olması bizleri sevindiriyor. Şarkiye mahallemizde elektrik ve doğalgaz sorunu yok, bu bağlamda OSKİ’nin AB projesi kapsamında yaptığı içme suyu ve kanalizasyon ile ilgili çalışmasında son aşamaya gelinmiş durumda. Altınordu Belediyesi olarak yapılan çalışmalar sona erdikten sonra Şarkiye mahallemizi baştan aşağıya yenileyeceğiz. Her sokakta sıcak asfalt ve kaldırım çalışması akabinde gerekli olan yol güzergâhlarını ışıklandırma yapacağız. İnanıyorum ki bu çalışma bitirildiğinde Şarkiye mahallemiz ilçemizin gözde mahallelerinden birisi haline gelecek” dedi.

“ALT YAPI HAZIRLANACAK ASFALT’A BAŞLANACAK”

Ocak ve Şubat aylarında alt yapı çalışmasının tamamlayacağını ifade eden Başkan Engin Tekintaş açıklamalarına şöyle devam etti “OSKİ’nin AB Projesi kapsamında yürüttüğü çalışma kısa zaman içinde bitirilecek. Bu çalışmalar bittiğinde Ekiplerimiz mahalle içindeki yolları ve kaldırımları tamamıyla yenilemek için çalışma başlatacak. Eski kaldırımlar sökülecek, sıcak asfalt için alt yapı oluşturulacak. Daha sonra bu mahalleye sıcak asfalt için giren ekip bu mahalledeki çalışma bitmeden çıkmayacak. Mahallenin bütün ara sokaklar da dahil olmak üzere sıcak asfalt ve baskı beton kaldırım ile kaplanacak” şeklinde konuştu.

“MAHALLEMİZİ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR”

Mahalle sakinlerinden ve esnaflardan biraz sabır ve anlayış beklediklerini ifade eden Mahalle muhtarı Ali Şahin Bacınoğlu yaptığı açıklamada “ Öncelikle Altınordu Belediye Başkanımız Engin Tekintaş’a ve Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz bey’e mahallemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Mahallemizin belli başlı bir tek sorunu var oda alt yapı çalışmaları nedeni ile ortaya çıkan mağduriyet. OSKİ’nin AB Projesi kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar bitirildiğinde Altınordu Belediyemiz Mahallemizin sıcak asfaltını ve Baskı Beton Kaldırım çalışmasını tamamlayacaklar. Mahalle sakinlerimiz den ve esnaflarımızdan biraz daha sabır ve anlayış istiyorum” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ