Ordu Haber – Ordu Ana haber

Vali Sonel, Balıkçı Esnafının Ekmek Mücadelesine Ortak Oldu

Vali Sonel, Balıkçı Esnafının Ekmek Mücadelesine Ortak Oldu
  • EKONOMİ
  • 13 Şubat 2021
  • Vali Sonel, Balıkçı Esnafının Ekmek Mücadelesine Ortak Oldu için yorumlar kapalı
  • 191 KEZ OKUNDU
Vali Tuncay Sonel, Kumbaşı Balıkçı Barınağı içinde yer alan Balık Hali’ni ziyaret etti.
Kumbaşı Balıkçı Barınağı içinde yer alan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Balık Hali’nde, balık komisyoncuları ile balıkçı esnafı arasında her sabah saat 05.00’de yapılan balık mezatına katılan Vali Tuncay Sonel, balıkçı esnafının ekmek mücadelesine yakından tanık oldu.
Sabah saat 05.00’te başlayan balık mezatına katılmak, rızkını kazanacağı balığı alabilmek için sabahın erken saatlerinde Balık Hali’ne gelen balıkçı esnafı, Vali Tuncay Sonel’i karşılarında görünce hem şaşırdılar, hem de mutlu oldular.
Balıkçı esnafına hayırlı işler ve bereketli kazançlar dileğinde bulunan Vali Sonel, esnaflarla samimi bir ortamda sohbette bulundu. Yapılan balık mezatı hakkında bilgi aldı.
Balıkçıların karşılaştığı sorun, sıkıntı ve taleplerini de dinleyen Vali Sonel, “Sabahın bu saatlerinde ekmeğinin, rızkının peşinde olan balıkçı esnafımız, bizim baş tacımızdır. İstedim ki sizlerle birlikte bu ortamı paylaşayım. Sizler, evinize ekmek götürmek için sabahın erken saatlerinde burada rızkınızı arıyorsunuz. Balığın durumuna göre bazen seviniyorsunuz, bazen de üzülüyorsunuz. Sizin derdiniz, bizim derdimizdir. Kapımız sizlere her daim açıktır. Bize düşen ne varsa seve seve yapmaya hazırız” diye konuştu.
Sabahın alacakaranlığında Vali Tuncay Sonel’i karşılarında gören balıkçı esnafı ise, “Bunca yıllık esnafız, hayatımızda ilk defa balıkçı halinde bir vali görüyoruz. Bizi çok şaşırttınız Sayın Valim. Sizleri çok yakından takip ediyoruz. Güzel işler, güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Ama buraya geleceğiniz hiç aklımıza gelmedi. Bizleri çok mutlu ettiniz. Allah sizden razı olsun. Sabahın bu saatinde yaptığınız bu ziyaret, bize verdiğiniz değeri gösterir. Allah ne muradınız varsa versin” diyerek, duygularını dile getirdiler.
Balık Hali’nde saat 05.00’te başlayan balık mezatına kendisi de katılan Vali Sonel, 3 ayrı balık komisyoncusundan 3 kasa çeşitli balık satın aldı.
Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediyesine at Balık Hali binasını da gezerek, binada verilen hizmetler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Vali Tuncay Sonel’in Balık Hali’ne yapmış olduğu ziyarete, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz da eşlik etti.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ