Ordu Haber – Ordu Ana haber

Vali Sonel, Herkesin Aşını Yaptırmasını İstiyoruz

Vali Sonel, Herkesin Aşını Yaptırmasını İstiyoruz
  • SAGLIK
  • 01 Şubat 2021
  • Vali Sonel, Herkesin Aşını Yaptırmasını İstiyoruz için yorumlar kapalı
  • 217 KEZ OKUNDU
Ordu’da her hafta Pazartesi günleri Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı, bugün de gerçekleştirildi.
Valilik Toplantı Salonunda, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında yapılan ve İlçe Kaymakamlarının video konferans yoluyla katıldığı Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısına, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ve İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri katıldı.
Koronavirüs (Covid-19) Pandemisinin başlangıcından bugüne kadar Ordu’da yapılan testler ve sonuçları, vaka durumları, tedavi süreçleri, filyasyon ve aşılama çalışmalarının değerlendirdiği toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın tarafından bir sunum yapılarak, Ordu’nun Koronavirüs tablosuna ilişkin detaylı bilgilendirme yapıldı.
Yapılan bilgilendirmeyi dikkatlice dinleyen Vali Tuncay Sonel, Covid-19 salgını ile mücadelede etkin bir denetim görevi yürütüldüğünü ifade eden Vali Tuncay Sonel, salgının yeniden bir artış trendine girmemesi için herkese görev ve sorumluluk düştüğünü söyledi.
“Aile İçi Bulaşın Önüne Geçmeliyiz”
Ordu’daki hastanelerin yoğun bakım servislerinde tedavi gören vaka sayısında azalma olmasının sevindirici olduğunu dile getiren Vali Sonel, “Aile içi bulaşın önüne mutlaka geçmeliyiz. Bunun için de ev ziyaretlerinden uzak durmalıyız. Uzaktan eğitim de olsa okulların tatil olmasıyla birlikte vatandaşlarımız mobilize olmuş durumdalar. Toplumsal hareketliliği azaltmalıyız. Denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız. Salgının yeniden artış trendine girmesine engel olmalıyız. Bu konuda herkese görev ve sorumluluk düşüyor” diye konuştu.
“Herkesin Aşısını Olmasını İstiyoruz”
Koronavirüs salgını ile mücadelede en önemli enstrümanın aşı olduğuna dikkat çeken Vali Sonel, “Bu salgınla mücadelede aşı çok önem arz ediyor. Onun için belirlenen aşı takvimine göre sırası gelen herkesin aşısını olmasını istiyoruz. Vatandaşlarımız, belirlenen aşılama takvimine göre kendilerine sıra geldiğinde “Alo 182” veya www.mhrs.gov.tr

internet adresinden randevu almak suretiyle aşılarını yaptırmaları gerekiyor. Vatandaşlarımız, aile sağlığı merkezlerine ve hastanelere giderek, aşılarını mutlaka yaptırsınlar” şeklinde konuştu.

“Hem Koronavirüs, Hem de Fiyat Denetimleri Yapacağız”

Ordu ili genelinde Covid-19 denetimleri ile birlikte gıda ürünlerindeki fahiş fiyat uygulamalarına yönelik de denetleme yapılacağını belirten Vali Sonel, “Tüm ilçelerimizde hem koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimlerimizi yapacağız, hem de son günlerde sebepsiz artış gösteren gıda ürünlerine yönelik fiyat denetimlerimizi yapacağız. Bir yandan vatandaşlarımızın sağlığını korurken, diğer yandan da gıda ürünlerindeki suni fiyat artışını denetlemek suretiyle vatandaşlarımızın ekonomik yönden mağdur edilmesine fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Toplantıya katılan İlçe Kaymakamları da Covid-19 Pandemisi ile ilgili yürütülen çalışmalar ve yapılması gereken çalışmalar konusunda görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ