Ordu Haber – Ordu Ana haber

Vali Sonel, Kabadüz İlçesini Ziyaret Etti

Vali Sonel, Kabadüz İlçesini Ziyaret Etti
  • GÜNDEM
  • 29 Nisan 2021
  • Vali Sonel, Kabadüz İlçesini Ziyaret Etti için yorumlar kapalı
  • 164 KEZ OKUNDU
Ordu Valisi Tuncay Sonel, ilçe ziyaretleri kapsamında bugün beraberinde Stj. Kaymakamlar Esra Demirtaş ve Kerem Tunçer ile birlikte Kabadüz ilçesine giderek, çeşitli ziyaret, inceleme ve temaslarda bulundu.
Kabadüz ilçe ziyaret programına, Kaymakamlığı ziyaret ederek başlayan Vali Tuncay Sonel, Kaymakamlık binası önünde Kabadüz Kaymakamı Hasan Erdoğan, Belediye Başkanı Yener Kaya, İlçe Emniyet Amiri Komiser Yardımcısı Erkan Duru, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Veli Türk tarafından karşılandı.
Vali Tuncay Sonel, Kaymakamlık Makamına geçerek, Kaymakam Hasan Erdoğan’dan ilçenin genel durumu, sorunları, ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.
Vali Tuncay Sonel, Hükümet Konağı içerisinde yer alan Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, İlçe Tapu Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Mal Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nı da gezerek, görevli personellere işlerinde başarı diledi.
Belediyeyi Ziyaret Etti
Vali Sonel, Kabadüz Belediyesini de ziyaret ederek, belediye hizmetleri, yatırımlar, projeler ve ihtiyaçlar hakkında Belediye Başkanı Yener Kaya’dan bilgi aldı.
Kabadüz Belediyesi sınırları içerisinde 19 mahalleye hizmet verdiklerini belirten Yener Kaya, “19 mahallemize hizmet vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Mahalle yollarımızın standartlarının yükseltilmesi ve iyileştirilmesi çalışmalarımızı gelecek yıl bitirmeyi hedefliyoruz. Çocuk parklarımızı yapmaya devam ediyoruz. Bu zamana kadar kredi kullanmadık. Kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. Bölgemiz turistik bir bölge. Çambaşı Kayak Merkezi’nin açılmasıyla birlikte yaz-kış turizm hareketliliği var. Burada ihtiyaç duyulan turistik tesislerin yöreye kazandırılması için çaba sarf ediyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarda ve hizmetlerde bugüne kadar sizlerin desteğini gördük. Bundan dolayı da ilçemiz halkı adına sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Kabadüz ilçesinde kadın el emeği ürünlerin yoğun olarak üretildiğini ifada eden Vali Tuncay Sonel, “Kadınlarımızın bir kooperatif çatısı altında ürettikleri el emeği ürünlerin değerlendirilmesi için bir çalışma yürütüyoruz. Türkiye’de bu işe öncülük eden kişi ve kurumlarla görüşmelerde bulunduk. Kadınlarımızın üreteceği ürünlerin pazarlama sorunu olmayacak. Kabadüz ilçemizde de böyle bir potansiyelin olduğunu görüyoruz. Onun için Kabadüz ilçemizde de Kadınlar Kooperatifi kurulmasını önemsiyoruz. Biz, her türlü desteği kendilerine vereceğiz” diye konuştu.
Belediye hizmet binasındaki birimleri de gezen Vali Sonel, aynı bina içerisinde faaliyet gösteren ilçe kütüphanesinde ve düğün salonunda incelemelerde bulundu.
Emniyet ve Jandarmayı Ziyaret Etti
İlçe Emniyet Amirliği ve İl Jandarma Komutanlığını da ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, İlçe Emniyet Amiri Komiser Yardımcısı Erkan Duru ile İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Veli Türk’den ilçenin genel asayiş durumu hakkında bilgi aldı.
Vali Sonel, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet birimlerinde görevli personelleri de ziyaret ederek hal ve hatırlarını sordu, görevlerinde başarı dileğinde bulundu.
Esnafları Ziyaret Etti
Kabadüz ilçesinde esnafları da ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, esnaflarla bir süre sohbet ederek, hem esnafların hem de sokaktaki vatandaşların hatırlarını sordu, esnaflara bol ve bereketli kazanç dileğinde bulundu.
Bazı esnaflardan çeşitli gıda ürünleri satın alan Vali Sonel, satın aldığı gıda ürünlerini ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve çocuklara dağıttı.
Aile Ziyaretinde Bulundu
İlçe ziyaretleri kapsamında engelli ve şehit ailelerini de unutmayan Vali Tuncay Sonel, İlçenin Merkez mahallesinde yaşayan engelli ailesi Asım Uzunçakmak’ı evinde ziyaret ederek, hal ve hatırını sordu. Bir süre sohbette bulundu.
Vali Sonel, Merkez mahallesinde ikamet eden 30 Ağustos 1990 tarihinde Diyarbakır Silvan Devegeçidi’nde görevi başında rahatsızlanarak hastanede şehit olan Jandarma Er Kemal Kuruc’un ailesine de ziyarette bulunarak, şehit ve gazi ailelerinin her zaman yanlarında olduklarının mesajını verdi.
Vali Sonel, “Şehitlerimizin aziz hatıralarına her daim sahip çıkacağız. Bugün, ülke toprakları içinde hür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak, nefes alıp veriyorsak, bunu şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimizin hakkı asla ödenmez. Onların geride bıraktığı ailesi, bizim baş tacımızdır. Sizlerin isteği, arzusu, bizim için bir talimat, emirdir. Gönlümüz her daim sizlere açık” dedi.
Vali Tuncay Sonel, Kabadüz ilçe programı kapsamında son olarak, 18 Aralık 2004 tarihinde Irak’ın Musul şehrinde kurulan bir pusu sonucu şehit düşen Özel Harekat Polisi Adem Çiçek’in kabrini ve annesi Fatma Çiçek’i ziyaret ederek, anne Fatma Çiçek’e taziyelerini iletti, şehidimiz için dua etti.
Vali Tuncay Sonel, aile ziyaretlerinin ardından Kabadüz ilçesindeki programını tamamlayarak il merkezine döndü.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ