Ordu Haber – Ordu Ana haber

VALİ SONEL, KİMSENİN REHAVETE KAPILMASINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

VALİ SONEL, KİMSENİN REHAVETE KAPILMASINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ
  • GÜNDEM
  • 15 Şubat 2021
  • VALİ SONEL, KİMSENİN REHAVETE KAPILMASINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ için yorumlar kapalı
  • 157 KEZ OKUNDU
Ordu’da Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı, bugün de gerçekleştirildi.
Valilik Toplantı Salonunda, yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısına, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Mesudiye Kaymakamı M. Emre Canpolat, Kumru Kaymakamı Hüseyin Aydın, diğer İlçe Kaymakamları video konferans yoluyla, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ve İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri katıldı.
Koronavirüs (Covid-19) Pandemisinin başlangıcından bugüne kadar Ordu’da yapılan testler ve sonuçları, vaka durumları, tedavi süreçleri, filyasyon ve aşılama çalışmalarının değerlendirdiği toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın tarafından bir sunum yapılarak, Ordu’nun Koronavirüs tablosuna ilişkin detaylı bilgilendirme yapıldı.
Hastanelerin servis, yoğun bakım, mekanik ventilatör kapasite ve doluluk oranları, ilçelere göre vaka başı temaslı sayıları, haftalık denetim durumu, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Covid-19 İletişim Merkezi verileri ve aşılama çalışmaları hakkında detaylı bilgilendirme yapan Dr. Fatih Aydın, aşılama çalışmalarının başladığı günden buyana Ordu’da 48.345 kişiye aşı yapıldığını söyledi.
Ordu ili genelinde bugün itibariyle 179 okulda yüzyüze eğitim-öğretim faaliyete başlandığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, yüzyüze eğitim-öğretime başlanan okullarda görev yapan öğretmenlere ve öğrencileri taşıyan servis şoförlerine Covid-19 testi yapılacağını söyledi.
Yapılan aşılama çalışmalarının pozitif avantajlarının görüldüğünü ifade eden Dr. Mustafa Kasapoğlu, kronik rahatsızlığı olan ve risk grubu altındaki vatandaşlarımızın aşılarını tamamlama gayreti içinde olduklarını kaydetti.
Covid-19 salgınının yayılma hızının azaltılması için önerilerini de dile getiren Kasapoğlu, yüzyüze eğitim-öğretime başlayan okullarda Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi doğrultusunda önlemler alınması ve yapılmakta olan denetimlerin sıkı bir şekilde devam ettirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasaoğlu’nun nezdinde tüm sağlık çalışanlarına, ilçe kaymakamlarına, belediye başkanlarına, emniyet ve jandarma personellerine teşekkür eden Vali Tuncay Sonel, “Sahada tam anlamıyla kontrol ve denetim faaliyetlerimizi yaptığımızda, meyvelerini alıyoruz. Kimsenin rehavete kapılmasına fırsat vermeyeceğiz. Bu illeti yeninceye kadar sahayı boş bırakmayacağız. Denetim ve kontrol faaliyetlerimizi 7/24 sürdüreceğiz. Kaymakamlarımızdan da sağlık çalışanlarımıza, filyasyon ekiplerine ve denetim görevi ifa eden kamu görevlilerimize moral ve motivasyon sağlamalarını istiyorum. Topyekun bir mücadele ile Covid-19 salgınına karşı verilen mücadelede başarılı olacağız. Vatandaşlarımızdan da duyarlı davranmalarını istiyoruz. Alınan tedbirlere ve belirlenen kurallara uymalarını bekliyoruz. Güzel günlere hep birlikte ulaşacağız inşallah” diye konuştu.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ