Ordu Haber – Ordu Ana haber

Vali Sonel, Korgan’ı Ziyaret Etti

Vali Sonel, Korgan’ı Ziyaret Etti
  • GENEL
  • 15 Nisan 2021
  • Vali Sonel, Korgan’ı Ziyaret Etti için yorumlar kapalı
  • 207 KEZ OKUNDU
Vali Tuncay Sonel, bugün Korgan ilçesine giderek, çeşitli ziyaret, inceleme ve temaslarda bulundu.
Korgan ilçe ziyaret programına, Kaymakamlığı ziyaret ederek başlayan Vali Tuncay Sonel, Kaymakamlık binası önünde İlçe Kaymakamı Yunus Emre Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, İlçe Emniyet Amiri Salih Elekçioğlu, İl Jandarma Komutanı Teğmen Sinan Gönaylı ve daire amirleri tarafından karşılandı.
Daha sonra Kaymakamlık Makamına geçen Vali Tuncay Sonel, Kaymakam Yunus Emre Şahin’den ilçenin genel durumu, sorunları, ihtiyaçları ile ilçede yürütülen pandemi çalışmaları ve vaka durumları hakkında bilgi aldı.
Pandemi nedeniyle dar kapsamlı ilçe ziyaret programları gerçekleştirdiğini belirten Vali Tuncay Sonel, “Başlangıçta il protokolümüzün katılımıyla gerçekleştirdiğimiz ilçe ziyaretlerimizi, pandemi nedeniyle dar kapsamlı bir şekilde yapmaya başladık. İlçe ziyaretlerimizde sorunları ve ihtiyaçları yerinde görüp, değerlendiriyoruz. Bizim için de çok verimli oluyor. Bugün de Korgan ilçemizdeyiz.dedi.
Vali Tuncay Sonel, Kaymakamlık ziyareti esnasında karşılaştığı Nuriye Karabektaşoğlu isimli teyzeyi de beraberinde Kaymakamlık Makamına götürerek, burada derdini, isteğini dinledi. Bir süre kendisiyle sohbette bulundu.
Kaymakamlık ziyaretinde, kendisiyle tanışmak isteyen ve yekpare taş üzerine yaptığı Türkiye haritası ve ay yıldız işlemeli tabloyu hediye etmek isteyen taş işleme ustası Şemsettin Çatık’la da bir araya gelen Vali Tuncay Sonel, taş işleme ustasından yapmış olduğu işle ilgili bilgi aldı. Taş işleme yeteneğinin çok iyi olduğunu, ancak imkanı olmadığını ifade eden Şemsettin Çatık, “Zanaatımı ileriye taşımak istiyorum. Atölyem ve gerekli teçhizatım olsa çok daha güzel eserler yapabilirim. Bu konuda sizlerden destek istiyorum” demesi üzerine Vali Sonel kendisine her türlü desteği vereceğini söyledi.
Vali Tuncay Sonel, Hükümet Konağı içerisinde yer alan Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, İlçe Tapu Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Mal Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nı da gezerek, görevli personellere hatırlarını sordu, işlerinde başarı diledi.
Adliyeyi Ziyaret Etti
Hükümet Konağı içerisinde bulunan Adliye teşkilatını da ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, burada görev yapan Savcı ve Hakimlerle tanıştı. Hal ve hatırlarını sorarak, bir süre sohbette bulundu. İdari bürolarda çalışan personellere de kolaylık ve başarı dileğinde bulundu.
Belediyeyi Ziyaret Etti
Vali Sonel, Korgan Belediyesini de ziyaret ederek, belediye hizmetleri, yatırımlar, projeler ve ihtiyaçlar hakkında Belediye Başkanı Tuncay Kiraz’dan bilgi aldı.
Vali Tuncay Sonel’in ziyaretinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, “İlçemize hoş geldiniz Sayın Valim. Sizleri ilçemizde görmek, bizleri son derece mutlu etti.  Burada, Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere tüm daire amirlerimizle çok güzel bir birlik ve beraberliğimiz var. Hep birlikte ilçemize güzel hizmetler yapmaya gayret ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren araç parkımızı yeniledik. Altyapı hizmetlerini tamamen elden geçirdik. İlçe genelinde 150 km beton yol yaptık. Çocuk oyun gruplarımızı yeniledik. Yeni park ve oyun alanları yaptık. Bu hizmetleri yaparken sizlerden de büyük destek gördük. İlçemiz halkı adına sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Vali Sonel de, “Korgan ilçemizde böyle birlik ve beraberliği görünce biz de mutlu oluyoruz. Çalışmalarınız, gayretleriniz ve hizmetleriniz için sizlere teşekkür ediyorum. dedi.
Emniyet ve Jandarmayı Ziyaret Etti
Korgan programı kapsamında, İlçe Emniyet Amirliği ve İl Jandarma Komutanlığını da ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, İlçe Emniyet Amiri Komiser Salih Elekçioğlu ve İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Sinan Gönaylı‘dan ilçenin genel asayiş durumu hakkında bilgi aldı. İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet birimlerinde görevli personelleri de ziyaret eden Vali Sonel, hal ve hatırlarını sordu ve başarı dileğinde bulundu.
Aile Ziyaretinde Bulundu
Vali Tuncay Sonel, ilçenin Tepe Mahallesinde yaşayan ve engeli olan 53 yaşındaki Elmas Sayan’ı da evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Elmas Sayan’ın sağlık durumu ve ihtiyaçları hakkında kızı Seda Sayan’dan bilgi alan Vali Tuncay Sonel, “Sizlerin halini, hatırını sormak için geldik. Bir isteğiniz olursa bir telefon açmanız yeter. Bize düşen ne olursa seve seve yapmaya hazırız” diyerek, ailenin gönlünü aldı.
İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı görevini yürüten Numan Hatipoğlu’nun annesi Sadıka Hatipoğlu’nu da evinde ziyaret eden Vali Sonel, ailenin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Hal ve hatırını sordu. Bir süre sohbette bulundu.
İşletmeleri Ziyaret Etti
İlçenin Tepe Mahallesinde faaliyet gösteren Koraç Süt İşleme Tesisini ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, işletme sahipleri Serhat Açıcı, Fatih Açıcı ve Ethem Açıcı’dan bilgi aldı. Tesisin 2004 yılında kurulduğunu belirten Serhat Açıcı, tesiste kapalı devre sistem ve son teknoloji ile el değmeden üretim yapıldığını, kaşar, tereyağı, kolot peynir, tel peynir ve köy peyniri üretimi yapıldığını söyledi.
İlçede faaliyet gösteren Korsaş Süt İşleme Tesisini de ziyaret eden Vali Sonel, işletme sahibi Mahmut Hacıimamoğlu ve oğlu Murtaza Hacıimamoğlu’ndan işletme hakkında bilgi aldı. İşletmenin 1998 yılından kurulduğunu belirten Murtaza Hacıimamoğlu, 25 süt toplama aracı ile yörede yaşayan yaklaşık 5 bin aileden süt toplandığını, işletme bünyesinde 100 kişiye istihdam sağlandığını, işletmede kaşar peyniri, lor peyniri, köy peyniri ve tereyağı üretimi yapıldığını ifade etti.
İlçenin Dip Mahallesinde bulunan ve 141 kişiye istihdam sağlayan RMS Tekstil İşletmesini de ziyaret eden Vali Sonel, işletme sahipleri Rafet Azer, Mehmet Akan ve Salim Dere’den işletmenin faaliyetleri ve üretimi hakkında bilgi aldı.
Esnafları Ziyaret Etti
Korgan ilçesindeki esnafları da ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, esnafların hal ve hatırını sorarak, kendileriyle kısa süreli sohbetlerde bulundu. Esnaflara, bol ve bereketli kazanç dileğinde bulundu. Bazı esnaflardan yöresel gıda ürünleri satın alan Vali Sonel, aldığı gıda ürünlerini ihtiyaç sahibi vatandaşlara verdi.
Bolaman’da Çiçek, Süs Bitkisi, Sebze ve Meyve Fidanı Üreticisini Ziyaret Etti
Korgan ilçe ziyaret programını tamamlayan Vali Tuncay Sonel, Ordu’ya dönüş yolunda Fatsa ilçesine bağlı Bolaman Mahallesinde süs bitkisi ve meyve fidanı üretimi yapan Ayfer-Nihat Parlak çiftinin serasını ziyaret etti.
Daha önce halk günü toplantısına katılan ve Vali Tuncay Sonel’i serasını görmeye davet eden Ayfer Parlak isimli üreticinin isteğini yerine getiren Vali Sonel, derme çatma serasında çiçek, süs bitkisi, sebze ve meyve fidanı üretimi yapan Parlak ailesini tebrik etti.
Üretici Ayfer Parlak’ın yeni bir sera yapılması isteğini de yerine getiren Vali Sonel, “Sizler burada emek verip, üretim yapıyorsunuz. Gerçekten de çok güzel çiçekler, süs bitkileri, sebze ve meyve fidanları üretmişsiniz. Biz de sizlere gereken imkanı sağlayacağız. Destek olacağız. Üreten insanlarımızın her zaman yanındayız” diye konuştu ve serada üretilen çiçek ve süs bitkilerinden bazılarını satın aldı.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ