Ordu Haber – Ordu Ana haber

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLANDI

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLANDI
  • GENEL
  • 10 Ocak 2022
  • 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLANDI için yorumlar kapalı
  • 129 KEZ OKUNDU

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Ordu Valiliği ile Ordu Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği kahvaltı programı ile kutlandı.

Gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961 yılından beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama günü olan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Ordu’da da kutlandı. Düzenlenen kahvaltı programında Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp Ordu basınıyla bir araya geldi.

Programın sonunda, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü anısına gazetecilere hediye takdiminde bulunuldu.

BAŞKAN VEKİLİ TEZCAN, “BASIN TOPLUMUN GÖZÜ, KULAĞI VE DİLİDİR”

Programda konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, basının toplumun gözü kulağı dili olduğuna dikkat çekerek, “Toplumlar büyüdükçe iletişimin de kıymeti ve değeri artmaktadır. Basın toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Basın gördüğünü alır ve duyulması, görülmesi istediğini yazıyla, görsellikle ve herhangi bir iletişim aracılığıyla aktarır. Toplumda herkes her şeyden haberdar olur” dedi.

VALİ SONEL, “BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ”

Ordu Valisi Tuncay Sonel ise “Bu özel gününüz kutlu olsun. Ordumuzun 19 ilçesi var. Kocaman bir aileyiz. Bu ailenin en önemli değerlerinden biri de sizlersiniz. Ordu’muzun ve ülkemizin gelişmesinde hepiniz çok önemli roller üstleniyorsunuz. Biz geldiğimizden beri bu konuda önemle görev yapan, bizlere her konuda yol gösteren ve katkı sunan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor emekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“TÜM MESLEKTAŞLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Ordu basınına uzun yıllar hizmet veren gazeteci Atilla Şimşek, Erol Karaer, Nedim Kovan, Ferudun Altuntaş ve Mehmet Özmaden de bu özel günlerini unutmayan Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Valiliğine teşekkür etti. Gazeteciler, “Bizleri bu günümüzde unutmayarak arkadaşlarımızla bir araya gelmemize vesile olan Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Valiliğine teşekkür ediyoruz. Böyle bir meslek icra ettiğimiz için mutluyuz. Bu işin mutfağında olan basın çalışanları zor şartlar altında hizmet veriyorlar. Hayatın her noktasının sesi olmayı herkesin birbirinden haberdar olmasını sağlıyoruz. Vicdan sahibi, ahlaklı, belli konulara riayet ederek yayın hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Memlekete hizmet için bu işe başladık. O günden bu yana sorunları dile getirip çözmeye çalışıyoruz. Tüm arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandılar.

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIYOR?

4 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmî Gazete’de yayınlanışı nedeniyle 10 Ocak kutlama günü ilan edildi. 1961-1971 arasında “Çalışan Gazeteciler Bayramı” adıyla kutlandı. 1971

yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak değiştirildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ