Ordu Haber – Ordu Ana haber

87 Yıllık Sorun Tarih Oluyor

87 Yıllık Sorun Tarih Oluyor
  • GENEL / GÜNDEM
  • 02 Ocak 2017
  • 87 Yıllık Sorun Tarih Oluyor için yorumlar kapalı
  • 744 KEZ OKUNDU
1930’lu yıllarda 18 bin nüfusa göre inşa edilen, geçici onarım ve eklemelerle günümüze kadar getirilen ancak artan nüfus yoğunluğu nedeniyle ihtiyaca cevap veremez hâle gelen Altınordu ilçesinin altyapısı, sil baştan yenileniyor.
Bu konuda kararlı olan Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, altyapıyı yeniden inşa etmek için şehri adeta şantiyeye çevirdi. 143 personel, 17 noktada 97 araçla Altınordu ilçesinde 103 km’lik altyapı çalışması için seferber oldu.
ÇALIŞMALAR YIL SONUNA TAMAMLANACAK
Ordu’nun nüfus yoğunluğu en fazla ilçelerinden olan Altınordu’da, 2016 yılı Mayıs ayında başlatılan altyapı yatırım inşaatı, şehrin muhtelif noktalarında hızlı bir şekilde devam ediyor. Özellikle araç ve yaya trafiğinin yoğun seyrettiği bölgelerde artan altyapı çalışmaları titizlikle sürdürülürken, kazı ve imalatların bu yılın sonunda bitirilmesi hedefleniyor.
BAŞKAN YILMAZ, “İLÇE MERKEZİ TEHDİT ALTINDAYDI”
Başkan Enver Yılmaz, Altınordu’da devam eden altyapı çalışmaları kapsamında 54 km içme suyu ve kanalizasyon hattının döşendiğini söyleyerek, “Göreve gelir gelmez, Altınordu ilçemizde büyük bir sorun olan altyapıyla ilgili planlamamızı yaptık. İlçe merkezinde zamanında 18 bin nüfusa göre planlanan altyapı, 200 bine yakın nüfusa hizmet verdiği için ihtiyaca cevap verememekte, sağanak yağışlarda Altınordu ilçe merkezi sel ve su baskınlarına karşı tehdit altındaydı. Ekiplerimiz, şu anda 17 farklı bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Tam 40 milyon TL’lik devasa bir proje. 2016 yılı hedefimizi başarıyla tamamladık. İnşallah en kısa zamanda altyapı çalışmalarımızı bitireceğiz. Hemşehrilerimize gösterdikleri anlayış ve sabırdan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ