Ordu Haber – Ordu Ana haber

ALTINORDU BELEDİYESİ ENGELLERİ AŞMAYA DEVAM EDİYOR

ALTINORDU BELEDİYESİ ENGELLERİ AŞMAYA DEVAM EDİYOR
  • GÜNDEM
  • 30 Ocak 2021
  • ALTINORDU BELEDİYESİ ENGELLERİ AŞMAYA DEVAM EDİYOR için yorumlar kapalı
  • 193 KEZ OKUNDU

Altınordu Belediyesi engelsiz yaşamlara yönelik başlattığı projelerle engelleri ortadan kaldırmaya devam ediyor.

Altınordu Belediyesi, “Plastik Kapaklar Engelleri Aşar” ve “Plastik Kapaklar Mutluluğa Dönüşüyor” sloganlarıyla plastik kapak toplama kampanyası başlattı. Bu kampanya sayesinde plastik atıklar ekonomiye kazandırılırken engelliler de tekerlekli sandalyeye kavuşacak.

Kampanya ile birlikte toplanan her 400 kilogram plastik kapakla bir adet tekerlekli sandalye alınarak engelli vatandaşlara hediye edilecek.

“HEM ÇEVRESEL HEM DE SOSYAL BİR PROJE”

Engelli hayatlara yönelik yaptığı çalışmalarla gönülleri fetheden Altınordu Belediye Başkanı Aşkın TÖREN, sosyal sorumluluk projelerinin bir yaşam biçimleri olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Belediyemizin bu kampanyası, plastik kapakları geri dönüşüme kazandırarak çevresel bir proje, kapaklardan sağlanan gelirle engelli vatandaşlarımıza umut olmak adına da sosyal bir proje özelliği taşıyor. Bu kampanya ile mavi kapaklar ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye olurken aynı zamanda sıfır atık projesine de sağlayacağı katkı ile hem doğa korunacak hem de plastik atıklar yeniden ekonomik bir değere dönüştürülecek. Bu kampanyamız aynı zamanda ‘ötekisiz bir şehir’ anlayışımız doğrultusunda birlikte yaşama iradesini de güçlendirecek” ifadelerini kullandı.

MUHTARLARDAN KAMPANYAYA DESTEK VE BAŞKAN TÖREN’E TEŞEKKÜR

Altınordu Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan ve toplumun her kesiminden destek gören kampanyaya muhtarlardan da tam destek geldi.

Mahalle Muhtarları hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesinin toplumsal bir farkındalık yaratacağını vurgularken, bu projeyi başlatan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’e teşekkür ettiler.

Altınordu’da plastik kapak toplama kampanyası geniş yankı bulurken, engelli bireyler için böyle bir sosyal sorumluluk kampanyası başlatıldığını gören esnaf ve vatandaşlar da Altınordu Belediyesi’ne ve kampanyanın başlatılmasında imzası olan Aşkın Tören’e desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Plastik kapak toplama kutuları Altınordu’daki tüm muhtarlıklar, AVM’ler, kamu kurumları ve okullarda yerini almaya başladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ