Ordu Haber – Ordu Ana haber

ALTINORDU BELEDİYESİ’NDEN ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ DENETİM

ALTINORDU BELEDİYESİ’NDEN ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ DENETİM
  • GÜNDEM
  • 29 Ocak 2021
  • ALTINORDU BELEDİYESİ’NDEN ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ DENETİM için yorumlar kapalı
  • 171 KEZ OKUNDU

Altınordu Belediyesi tarafından ilçe genelindeki esnaflara ölçü ve tartı aletlerinin damga süreleri ve terazi doğrulukları yönünden denetimleri yapıldı.

Altınordu Belediyesi Ölçü ve Ayar Memurluğu ile Zabıta Müdürlüğü personeli tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen denetimlerde, vatandaşların haklarının korunması, sağlıklı ve güvenli bir alışveriş sağlanması amacıyla pazarcı esnafı ve işyerleri tek tek dolaşıldı.

Esnafın kullandığı ölçü ve tartı aletlerinin kontrolünün yapıldığını hatırlatan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Altınordu Belediyesi bünyesinde bulunan Ölçü ve Ayar Memurluğu ile Zabıta Müdürlüğü personelimiz tarafından 3516 sayılı ölçüler ve ayar kanununda belirtilen hükümlere göre ölçüm tartı aletlerinin muayene ve kontrolleri yapıldı. Kontroller sonucunda uygun şartları taşımayan ölçü aletleri hizmetten men ediliyor ve cezai işlem yapılıyor. Semt pazarlarında kullanılan teraziler de kontrol ediliyor. Biz tüm esnafımıza güveniyoruz, art niyetli esnafımız yok ancak bazı durumlarda tartılar bozulabiliyor. Bunu tespit etmek amacıyla bu tür bir uygulama yapıyoruz. Bu kapsamda şeffaf bir uygulamayla ilçe sakinlerinin daha güvenli alışveriş yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuya hassasiyet gösteren tüm esnafımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Altınordu Belediyesi tarafından yapılan denetimlerde bozuk olmayan, eksiği bulunmayan tartı aletlerinin denetim belgeleri düzenlenerek esnaflara takdim edilirken, bozuk ve arızalı olanlar ise eksikleri tamamlanmak üzere servise havale edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ