Ordu Haber – Ordu Ana haber

Altınordu’da Musluktan Güvenle Su İçebilirsiniz

Altınordu’da Musluktan Güvenle Su İçebilirsiniz
  • GENEL
  • 17 Şubat 2017
  • Altınordu’da Musluktan Güvenle Su İçebilirsiniz için yorumlar kapalı
  • 587 KEZ OKUNDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, Altınordu İlçesinde görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

Altınordu İlçesinde düzenlenen toplantıya; ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ve çalışanları katılım sağlarken; OSKİ heyetinden Genel Müdür Fatih Yürük, Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Ali Akkiraz ve Arif Gündüz, Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Özkan ve Suat Olgun, Daire Başkanları ve ilgili şube müdürleri katıldı.

OSKİ’ nin faaliyetlerinin tanıtıldığı ve bilgilendirildiği toplantı, Genel Müdür Fatih Yürük’ ün konuşmalarıyla başladı. Toplantıda OSKİ’ nin kurumsal yapısı ve faaliyet sahasına giren konular hakkında geniş çaplı bir sunum yapıldı. Sunumun ardından Genel Müdür Yürük ve heyeti basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantının içeriğini oluşturan sunumda ise şu veri ve bilgiler yer aldı;

ALTINORDU’DA İÇMESUYU GÜVENLE İÇİLEBİLİR

Altınordu İlçe merkezine içme suyu; Topçam Barajından gelerek Karapınar Mahallesinde bulunan içme suyu arıtma tesisinde dünya standartlarında arıtılarak isale hatları vesilesiyle şebeke hatlarına dağıtılıyor. Altınordu ilçesinin içme suyu dünya standartlarında arıtılarak, nüfusun %99’na arıtılmış içme suyu sağlanmaktadır. Kullanılan ve atık hale gelen kanalizasyon suları da Durugöl mahallesinde bulunan atık su arıtma tesislerinde dünya standartlarında arıtılmaktadır.

2017 YILI BÜTÇESİ 213.000.000 TL’DİR

2017 yılında 213.000.000 TL bütçe, 851 personel ve 173 araç ile Ordulu hemşerilerimize hizmet vermekteyiz. Ordu genelinde 1.350 km içme suyu ve 107 km kanalizasyon hattı döşenmiştir. Ordu genelinde kuka aracımız ile 70.825 adet kanal temizleme çalışması yapılmıştır. Nüfusun arttığı yaz ayları Ordu genelinde, 17 adet su tankeri ile 8.276 sefer de 308.100 km yol yapılarak 137.964 ton içme suyu taşınmıştır. (Not: Dünyanın çevresi 40.075 km/308.100 km= 7,68 kez dünyanın çevresini OSKİ araçları dolaşmıştır.)

7/24 HİZMET VEREN ALO 185 ALTINORDU İLÇESİNDE 36.891 ADET ARIZA İHBARI ALDI

Alo 185 arıza ihbar hattımız alanında uzman, deneyimli 11 personel ile hizmet vermektedir. Ordu genelinde sabit hatlar ve tüm GSM operatöründen aranabilmektedir. 7/24 su ve kanal arıza talepleri alınmaktadır. Kuruluşundan bugüne kadar ALO 185 arıza ihbar hattına 393.575 çağrı yapılmıştır.

İÇME SULARI VE ATIKSULAR DENETİMİMİZ ALTINDA TUTULUYOR

Ordu genelinde toplam 40 adet aktif arıtma tesisimiz bulunmaktadır. Bu tesislerin 23 adeti içme suyu, 17 adeti atık su arıtma tesisi olarak hizmet vermektedir. Tesislerimizdeki son sistem laboratuvarlarımızda içme suyu ve atık suların numuneleri tahlil edilerek günlük, haftalık ve aylık sürekli denetimi yapılarak rutin olarak kontrol edilmektedir. Ordu genelinde 620 adet depomuzun tamamından şebekelerimize klorlanmış içme suyu verilmektedir. Köyden mahalleye dönüşen 480 adet mahallemizin tamamına klorlanmış içme suyu verilmektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ