Ordu Haber – Ordu Ana haber

AVKON 1. Olağan Genel Kurulunu yaptı.

AVKON 1. Olağan Genel Kurulunu yaptı.
  • GENEL
  • 16 Eylül 2021
  • AVKON 1. Olağan Genel Kurulunu yaptı. için yorumlar kapalı
  • 231 KEZ OKUNDU

Avrasya Medya İletişim Konfederasyonu (AVKON) kuruluşunu tamamlamasının ardından 1. Olağan genel kurulunu Başkent’te gerçekleştirdi. Kongreye Anadolu’nun dört bir yanından Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarından oluşan medya mensupları ve delegeler katıldı.

Ankara Kent Konseyi Türkistan Salonu’nda gerçekleştirilen TİMEF, DİMEF, İMEF ve TDGF’nin kurucusu olduğu AVKON’un genel kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Divan Başkanlığını Yaşar Ateşsoy, Divan Başkan Vekilliğini Mehmet Dalgıç, katip üyeliklerini Ceyhun Özer ve Umut Demiröz’ün yaptığı genel kurulda, gündemdeki maddeler görüşüldü ve oylanarak karara bağlandı.

Tek listenin sunulduğıu kongrede TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel oy birliğiyle AVKON’un da Genel Başkanı seçildi. Genel Başkan Vekiliğine Dr. Süleyman Basa, Genel Sekreterliğe Menderes Demir, Genel Muhasipliğe Bahtiyar Kahveci, Genel Başkan Yardımcılıklarına Utku Demiröz, Nizamettin Bilici, Mehmet Yazıcı, İsmail Kahraman, Hasan Eraslan, Hüseyin Kömür, Muradiye Ergin, Erdoğan Erdoğdu, Adnan Onay, Doğan Deniz ve Hasan Özdemir getirildi.

AVKON Denetleme Kurulu Başkanlığına Cüneyd Altıparmak, üyeliklere Şerife Türkeş, Şahin Özer, Ersin Bebek ve Mehmet Dalgıç seçilirken, Disiplin Kurulu Başkanlığına Rahmi Vardı, üyeliklerine ise Alihan Erbaş, Dursun Tanrıkulu, Bahri Çolpan ve Cemal İncesoy seçildiler.

Genel Kurulda oylamadan sonra AVKON Kurucusu Federasyon Genel Başkanları İMEF’ten Dr. Süleman Basa, DİMEF’ten Bahtiyar Kahveci, TDGF’den Menderes Demir birer teşekkür konuşması yaptı.

“İlk Hedefimiz Medya Meslek Odası”
Genel kurulda bir konuşma yapan AVKON Genel Başkanı Şakir Gürel, kendisine ve listesine gösterilen güven ve teveccühe layık olmaya çalışacaklarını belirterek delegelere teşekkür etti.
AVKON ile Türk Medyası’nın yeniden şekilleneceğini belirten Gürel, “İktidardan, siyasetten, çeşitli güç çevrelerinden bağımsızlık ve özgürlük elde edeceğini düşünenler Türk Medyası’nın bugün içinde bulunduğu durumdan sorumludur. Türk Medyası’nın özgürlüğü ve bağımsızlığını sağlayacak olan medyanın kendi dinamikleridir. Biz bu dinamikleri harekete geçirmek için AVKON’u kurduk. Türk Medyası’nın temsilcileri Samsun’da Emlakçılar Odası’nda, Bursa’da Elektronikçiler Odasında, Ordu’da Madeni Sanatkarlar Odasında, Türkiye’nin bilmem hangi ilinde hiç alakasız bilmem hangi odanın üyesi olmak zorunda bırakılmışsa ve hala bir medya meslek odası kurulmuyor, kurdurulmuyor, kuranlar kurduranlar bir şekilde engelleniyorsa, makamı-mevkii, sıfatı-ünvanı her ne olursa olsun sektöre ve meslektaşlarımıza iyilik etmiyor, zarar veriyorlar. AVKON olarak tüm medya STK’ları ile işbirliği, birlik-beraberlik ve dayanışma içerisinde Türk Medyası’nı Medya Meslek Odası’na kavuşturmak ilk hedefimizdir” dedi.

Kongrenin Ardından İlk Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı
Genel kurulun ardından gerçekleştirilen ilk Yönetim Kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. Genel Başkan Şakir Gürel, Genel Başkan Vekili Dr. Süleyman Basa, Genel Sekreter Menderes Demir’in ünvanlı olarak seçildikleri ve katıldıkları Yönetim Kurulu toplantısında Genel Muhasipliğe Nizamettin Bilici getirilirken diğer 11 yönetim kurulu üyesi Genel Başkan Yardımcısı ünvanı ile ilgi alanlarına göre sorumluluk üstlendiler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ