Ordu Haber – Ordu Ana haber

Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Ordu’da

Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Ordu’da
  • GENEL
  • 02 Şubat 2017
  • Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Ordu’da için yorumlar kapalı
  • 670 KEZ OKUNDU

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, bir dizi ziyaret, inceleme ve açılışlara katılmak üzere Ordu’ya geldi.

Ankara’dan havayoluyla Samsun Çarşamba Havalimanı’na gelen Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’u burada Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar karşıladı. Kurtulmuş buradan da karayoluyla Ünye’ye hareket ederek, Kalibiya Otel’de düzenlenen İlçe Danışma Kurulu Toplantısına katıldı.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, AK Parti Ünye İlçe Başkanlığınca Kalibiya Otel’de düzenlenen İlçe Danışma Meclisi Toplantısında partililerle bir arada kahvaltı yaparak, Ünye’ye yapılacak yatırım ve hizmetler ile Anayasa halk oylamasına ilişkin görüşlerini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı daha sonra İlçenin Göbünalcı mevkiinde bulunan ve THK tarafından eğitim amaçlı kullanılan ve Ordu Üniversitesi’ne tahsisi planlanan havalanı arazisinde incelemelerde bulunarak, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, THK Ünye Şube Başkanı İsmail Sarı’dan bilgi aldı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, havaalanı arazisinde yaptığı incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, ”Türk Hava Kurumu uzun yılar burayı değerlendiremedi. Buranın Ordu Üniversitesine protokolle devredilmesi, Ünye’deki fakülte ve bundan sonra oluşacak olan diğer fakültelerle ilgili bir kampüs alanı olarak belirlenmesi yönünde çalışmalarımız var. Üniversitenin de girişimleriyle kısa süre içinde burası bitirilmiş olur. Ünye ve Fatsa çıkışında da 330 dönümlük bir başka alan daha var. Ormandan Ordu Üniversitesine devredilmiş. Böylece Ünye’de çok değerli iki arazi kampüs alanı olarak ortaya çıkmış olacak. İleride yapılacak başka fakültelerle birlikte burası çok önemli bir ilim merkezi haline döner. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, havaalanı arazisinde yaptığı incelemelerin ardından AK Parti Ünye İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, AK Parti Ünye İlçe Başkanlığını ziyaretinin ardından esnaf ziyaretinde bulundu. Ünye’den Fatsa ilçesine geçen Kurtulmuş beraberin Vali İrfan Balkanlıoğlu ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye’de yürütülen “Fırat Kalkanı Harekâtı” kapsamında El Bab şehrindeki operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Kerem Çalışkancı’nın Fatsa’nın Bahçeler Mahallesinde bulunan ailesini ziyaret ederek, taziyelerini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu’daki ilk günkü programını, Boztepe’de bulunan Radisson Blu Otel’de Ordu yerel medyasıyla bir araya gelerek tamamladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ