Ordu Haber – Ordu Ana haber

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu Valiliği’ni Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu Valiliği’ni Ziyaret Etti
  • GENEL
  • 03 Şubat 2017
  • Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu Valiliği’ni Ziyaret Etti için yorumlar kapalı
  • 599 KEZ OKUNDU

Çeşitli ziyaret, inceleme ve açılışlara katılmak üzere Ordu’ya gelen Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Ordu Valiliği’ni ziyaret etti.

Ordu Valiliği’ne gelişinde, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Vali Yardımcıları ve Valilik birim müdürleri tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, daha sonra makama geçti.

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’un Ordu Valiliği’ni ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Sayelerinde bir çok sorunu aşıyoruz. Üç tane sanayi bölgemiz yatırım programına alındı ve bunun müjdesini dün verdiler. Valiliğimizde bugün gerçekleşecek olan İl Koordinasyon Kurulu toplantısına ilimizdeki il müdürleri ile bölgemize hizmet götüren yatırımcı bölge müdürlerimiz de toplantıya davet edildiler. Toplantıda sunum yapılacak ve bizlerden bilgi alacaklar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş ise yaptığı konuşmada, “İl Koordinasyon Kurulu Toplantısının birisini de bugün yapacağız. İl müdürleri Ordu ilinde yapılması gerekenler konusunda bir brifing verecek. Aynı şekilde Ankara’dan beraber geldiğimiz arkadaşlarımızda, brifingler sayesinde Ordu’yla ilgili öne çıkan hususları yakinen görecekler ve takip edilmesini sağlayacaklar. Çalışmaları gayretle tamamlayacağız, vatandaşlarımıza hizmeti en yüksek kalibrede ve en hızlı bir şekilde hizmet götürmek hepimizin boynunun borcudur. Siyasiler olarak bu işin siyasi tarafından biz sorumluyuz ama aynı şekilde buradaki bürokrat arkadaşlarımızın, atanmış arkadaşlarımızın da milletin işini en güzel, en seri şekilde takip etmesi onların sorumluluğudur. Siyasetle bürokrasi arasındaki bu koordinasyon en iyi şekilde yapılarak Ordu’nun en iyi şekilde hizmet almasını temin edeceğiz” diye konuştu.

Kurtulmuş, ”Organize sanayi bölgeleri Ordu’muzun kalkınmasına gerçekten büyük bir katkı sağlayacaktır. Burada sanayi ve ticaretin gelişmesinde önemli katkıları olacaktır. Ayrıca, sağlık alanında çok önemli hizmetler yapıldı. yapılan şehir hastaneleri Ünye ve Fatsa başta olmak üzere diğer şehir hastaneleriyle Ordu sağlık bakımından aşağı yukarı hiçbir problami olmayan il haline geldi. Aynı şekilde doktor ihtiyacının giderilmesi için de gerekli çalışmalar yapılıyor. Ordu şehir hastanesinin yaklaşık 700-800 yataklı ama 900-950’ye çıkma ihtimali var, en kısa sürede Sağlık Bakanlığıyla birlikte müjdesini Ordululara vereceğiz. Ordu-Giresun havaalanında turist getirecek olan uçaklara uçak başına 6 Bin dolarlık teşvik yapılmasını sağladık. Bütün bu alanlarda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Beraber, el birliği ile siyaset ve bürokrasi de koordinasyonu sağlayarak, Ordu’nun çok daha ileriye gitmesine hep birlikte katkıda bulunacağız” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ