Ordu Haber – Ordu Ana haber

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ordu’da

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ordu’da
  • GENEL
  • 02 Mart 2017
  • Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ordu’da için yorumlar kapalı
  • 1.359 KEZ OKUNDU

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, bazı programlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Ordu’ya geldi.

Dün akşam saatlerinde karayoluyla Ordu’ya gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, geceyi Ünye’de geçirdi.

İstihdam Zirvesi’ne Katıldı

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Ordu programının ilk bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlayan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında düzenlenen “İstihdam Zirvesi” programına katıldı.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen programın ardından, Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM)’nde, meslek odaları, dernek, vakıf, muhtarlar, gazeteciler, yerel yönetimler ve parti teşkilatlarının katılımıyla gerçekleştirilen programa katıldı.

Şehit Polis Birol Yavuz’un Ailesini Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr.Numan Kurtulmuş. eşi Sevgi Kurtulmuş, Ordu programı kapsamında, beraberinde Vali İrfan Balkanlıoğlu, eşi Esma Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, eşi Yeter Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, eşi Münire Tekintaş, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik ile birlikte 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit olan Özel Harekat Polisi Birol Yavuz’un ailesini de ziyaret ederek, şehit Birol Yavuz’un eşi Hatice Yavuz’la bir süre sohbet etti ve taziyelerini bildirerek, ailenin acısını paylaştığını ifade etti.

Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nı Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu Programının son bölümünde ise, 1 Mart Muhasebeciler Günü münasebetiyle Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nı Ziyaret Etti. Oda Başkanı Bahadır Baş ve yöneticiler tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ziyarette hazır bulunan muhasebeci ve mali müşavirlerin 1 Mart Muhasebeciler Günü’nü kutlayarak, “Çeşitli alanlarda bir işletmenin, bir kurumun mali yapısını yakından analiz etme ve bu mali yapısının daha iyiye gitme konusundaki fikirlerinizi, tecrübelerinizi, elinizi taşın altına koyarak ilgililerle paylaşıyorsunuz. Önemli görevi ifa ediyor mali müşavir ve muhasebecilerimiz. Sizlere başarılar diliyorum. Odalarımızın her birisini meslek etiği içerisinde icra edilmesini sağlayan loncalar olarak görmemiz lazım. Bu çerçevede toplumun dinamik unsurlarından birisidir. Her bir odanın kendi kuralı, kendi gelenekleri vardır. Oda olarak meslek etiğini çok ciddi bir şekilde devam ettirilmesi konusunda çalışmalarınızın olması gerektiğini ifade etmek isterim” dedi.

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’un Odalarını ziyaret etmesinden çok büyük mutluluk duyduklarını ifade eden SMMMO Başkanı Bahadır Baş, Oda çalışmaları bilgiler vererek, “Yaklaşık bir milyon liralık bir bilanço büyüklüğü var. Bankada nakit olarak 450 bin civarında nakdi mevcut. Bir muhasebeci hesap verilebilirlik mantığıyla beraber yıl sonunda bilançolarımızı internet sitesinde deklare ediyoruz. Bizler ülkemizin her şeyini kayıt altına almaktayız. Yani bugün bütçede yer alan bütün vergi gelirleri 103 bin meslek mensubunun bürolarında hazırlanarak sisteme aktarılmaktadır. Bugün yapılan istihdamla ilgili toplantıda bütün işçilerin girişini, çıkışını, primlerinin hazırlanmasını biz meslek mensupları yapıyoruz. Devletin görünmeyen eliyiz. 2014 yılından sonra Vergi Dairesinde yapılan bütün çalışmalar artık Muhasebeci Mali Müşavirler Bürosundan yapılıyor. Bu anlamda maliye teşkilatının personel tasarrufu oldu. Öncelikle KOSGEB Teşvikleriyle ilgili yapılan çalışma piyasayı çok rahatlattı. Dün itibariyle bütün mükelleflere, bütün işverenlere KOSGEB tarafından kredileriniz çıktı diye. Çok da memnun olduk. Bu piyasayı aydınlatan bir çalışmaydı. KOSGEB kredilerinin sisteme yüklenmesi, analizlerinin yapılması, bankalara gönderilmesi bütün çalışmaları bizler tarafından yapılmaktadır. Ancak Mali Müşavirler Kredinin dışında tutulmuş bu konuda bir haksızlık yapılmış bize. Avukatlar ve muhasebeciler bu tür kredilerden faydalanamıyor, diğer bütün kurumlar faydalanıyor sadece bu iki meslek grubu ayrılmış. Yine bir başka konu meslektaşlarımız ayın 20 sinden sonra 4. Katta nerede bir ışık görüyorsa genelde muhasebe bürosudur. Beyannameleri yetiştirmeye çalışıyorlar. Dolayısıyla o kadar da sürelerin uzatılmasıyla ilgili talep geliyor. Bu talepleri biz Maliye Bakanlığına iletiyoruz sağ olsun onlar da ilgileniyorlar ama son dakikada açıklanıyor. Örneğin 23,45’de kurumlar vergisini uzattık diye haber geldi. Bu açıklamaların biraz daha öne çekilmesi bizlerin motivasyonuna önemli katkı sağlayacak. Maliye bakanlığının ve kendi çalışmamız Türkiye’de çok önde, Avrupa’daki bütün ülkeler arasında e-beyanname sisteminde %99 başarı sağladık. Yaklaşık olarak 60 bin mükellefi e fatura e defter kapsamına aldık. Gerçekten çok önemli bir çalışma ama biz bunu daima gerçekleştireceğiz ama görünmeyen tarafıyız” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş tarafından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’a ziyaretin anısına verilirken, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş da Oda’nın kurucusu Orhan Ümit Felek’e meslekte 55. yılı münasebeti ile başarı plaketi takdim etti. Aynı zamanda yeni Mali Müşavir olan Fatih Bektaş ile Neslihan Şenol’a ruhsatları da Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş tarafından verildi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ziyaretin ardından, Ordu-Giresun Havalimanı’na giderek havayoluyla Ankara’ya döndü.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ