Ordu Haber – Ordu Ana haber

Başkan Erdoğan Erişen, Bayrama dayanışma ile ulaşacağız

Başkan Erdoğan Erişen, Bayrama dayanışma ile ulaşacağız
  • GÜNDEM
  • 09 Ocak 2022
  • Başkan Erdoğan Erişen, Bayrama dayanışma ile ulaşacağız için yorumlar kapalı
  • 101 KEZ OKUNDU

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, “10 Ocakları bayram olarak kutlayacağımız günlerin umudunu kaybetmedik” dedi.

10 Ocak’ın uzun yıllardır bir bayram olmaktan çıktığını, gazeteciliğin giderek daha karanlık bir atmosfere sürüklendiğini belirten Erdoğan Erişen, “10 Ocak çalışma yaşamındaki haklarımızın yasalaşmasının bayramıydı. Geçen 60 yılda elimizde ne haklarımız kaldı ne de özgürlüğümüz. Bayramımızı elimizden aldılar ama biz gazeteciler yeniden bayram gibi kutlayacağımız 10 Ocaklar için dayanışmamızı büyüteceğiz. Umudumuzu kaybetmiyoruz” diye konuştu.

Yerel gazeteler için resmi ilan tarifesinin yüzde 50’den az olmamak üzere yeniden ve bir an önce düzenlenmesini, internet yasasının yasak değil, özgürlüğü hedef alan bir amaçla çıkarılmasını, özel televizyonlardan alınan uydu ücretlerinin Türk Lirası üzerinden ve yerel basında en az yüzde 50 indirimli olarak alınmasını, BİK kadro mecburiyetinin yerel basında en az 1 kişi eksiltilmesini, kamu spotlarının yerel televizyon, radyo, gazete ve haber sitelerinde ücretli yayınlanmasını, Kamu İhale Kanunu’nun ihale ilanlarının gazetelerde yayınlanması ile ilgili maddesinin eksiksiz uygulanmasını ve özgürlükçü bir basın yasasının güncellenmesini talep eden Erişen, şunları ifade etti;

Kağıt zam şampiyonu

“Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon hesaplamasında bile yılın zam şampiyonunu yüzde 168 ile kâğıt olarak gösterilmektedir. Yerli ve milli’ söylemiyle sözüm ona yurtseverlik taslayanlar, ithal kâğıda mahkûm ettikleri basın-yayın ekosistemini çöle döndürmüştür. Koronavirüs salgınıyla yoğun bakıma düşen yerel basın, ithal kâğıda ve diğer matbaa girdilerine ulaşamaz hale gelmiş, önlenmeyen döviz krizi nedeniyle artık can vermiştir.

Yerel basın ölüm döşeğinde

Yerel basının biraz olsun nefes almasını sağlayabilecek resmi ilan gelirleri de dibe vurmuştur. Bu kadar ağır bir ekonomik buhranın ortasındayken Cumhurbaşkanı tarafından atanacak üyelerin belli olmaması gerekçesiyle Basın İlan Kurumu Genel Kurulu tarihinde ilk kez 11 aydır toplanmamıştır. Vazifesi basını resmi ilan yoluyla desteklemek olan güzide Basın İlan Kurumu, görevini yapamaz hale getirilmiştir. Böylece resmi ilan fiyat tarifesi bir yılı aşkın süredir yenilenmemiş, gazetelerimiz 2020’de belirlenen ve geçen yıl Ocak ayında yürürlüğe giren tarife üzerinden ilan yayınlamaya mecbur bırakılmıştır. Kim çarşıya gittiğinde geçen yılın fiyatlarıyla alışveriş yapabilir? Bu durumu salgın döneminde ölüm döşeğine düşen yerel basının fişini çekmek olarak yorumluyoruz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ