Ordu Haber – Ordu Ana haber

Başkan Yılmaz, Aybastı’daki Yatırımlara Mercek Tuttu

Başkan Yılmaz, Aybastı’daki Yatırımlara Mercek Tuttu
  • GENEL
  • 15 Şubat 2017
  • Başkan Yılmaz, Aybastı’daki Yatırımlara Mercek Tuttu için yorumlar kapalı
  • 564 KEZ OKUNDU

Başkan Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesinin Aybastı ilçesinde hayata geçirdiği projeler ve 2017 yılında yapacağı yatırımlar hakkında değerlendirmede bulunmak üzere Aybastı’dan gelen heyeti ağırladı.

Başkan Enver Yılmaz toplantıda, geride kalan zamanda içerisinde OSKİ tarafından ilçeye 8 milyon 150 bin TL’lik yatırım yapıldığını ve 2017’de hayata geçecek 25 km’lik sıcak asfaltla da ulaşım ağının Avrupa standartlarına kavuşacağını söyledi.

AYBASTI GERÇEK NÜFUSUNU GÖSTERDİ

Başkan Yılmaz, yürütülen kampanyalar sonrasında Aybastı ilçesinde de nüfusun gerçek değerlerine yaklaştığını söyleyerek, “İl genelinde açıklanan ilçe nüfusları içerisinde en fazla artış Aybastı’da oldu. Bu konuda başta Aybastı Belediye Başkanımız olmak üzere, duyarlılık gösteren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

2017 YILINDA 25 KM YOL SICAK ASFALTA KAVUŞACAK

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Aybastı İlçe Başkanı Fazlı Eren, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplam kuruluşu temsilcileri ve muhtarlardan oluşan heyete yaptığı sunumda Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, sıcak asfalt yol programı kapsamında Aybastı’nın Toygar Mahallesi’ne 4.5 km sıcak asfalt çalışması yapıldığını söyleyerek, “2017 yılı final yılımız olacak. Beşdam Mahallesi, Aybastı-Toygar Pelitözü, Aybastı-Fatih-Armutlu, Çakırlı- Balık Çiftliği bağlantı yolları ve imarlı alanlar olmak üzere toplam 25 km sıcak asfalt, 22 km sathi kaplama ve 1.5 km beton yol çalışması yapacağız” diye konuştu.

OSKİ 8 MİLYON 150 BİN TL’LİK YATIRIM YAPTI

OSKİ’nin Sarıyar Sefaköy’de 17 km içme suyu hattı ile arıtma tesisi, Zaferi Milli Mahallesi’nde 1.800 m içme suyu hattı, Aybastı merkezde ana kolektör hattı, Aybastı göletinde de 2 km yenileme çalışması yaptığını ifade eden Başkan Yılmaz, “2015-2016 yıllarında ilçemizde 8 milyon 150 bin TL tutarında 26.9 km’lik altyapı çalışması yaptık. 2017’de ise Alacalar’da 3 milyon 320 bin TL tutarında 18 km içme suyu hattı, Perşembe Yaylası’nda 3 km kanalizasyon hattı, Kayabaşı, Sarıyar ve Sefalık Mahalleleri’nde su alma yapısı inşa ettik. Çalışmalar tamamlandığında 47.9 km’lik yatırım için harcayacağımız toplam rakam ise 11 milyon 470 bin TL olacak” şeklinde konuştu.

PERŞEMBE YAYLASI BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Konuşmasında Aybastı Perşembe Yaylası’ndaki çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, “Daha önce de açıkladığımız gibi Büyükşehir Belediyesi bir doğa harikası olan Perşembe Yaylası’na el attı. Peyzaj Düzenleme Projesi kapsamında 1 km ahşap korkuluk, yürüyüş parkuru, bisiklet yolu, çocuk oyun alanı, 10 adet ahşap teras ve 54 adet aydınlatma elemanı proje dâhilinde hizmete sunuldu. Göletin diğer cephesi için de yeni bir proje çalışması yürütüyoruz. Planlanan yatırımlar tamamlandığında bu alan ilçemizin vitrini hâline dönüşecek. Yolu, suyu, kanalizasyonu ve çevre düzenlemesiyle Perşembe Yaylası örnek bir turizm bölgesi olacak. İlçeye yapılacak kültür merkezi de Mart ayı sonunda ihaleye çıkacak ve 18 ayda tamamlanacak” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ