Ordu Haber – Ordu Ana haber

BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİNİN AYAĞINA GİDECEK

BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİNİN AYAĞINA GİDECEK
  • TARIM
  • 16 Aralık 2021
  • BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİNİN AYAĞINA GİDECEK için yorumlar kapalı
  • 108 KEZ OKUNDU

Ordu’da tarım alanında yaptığı birçok proje ile üreticilerin yüzünü güldüren ve unutulmaya yüz tutmuş birçok ürünü tekrar gün yüzüne çıkartarak üreticileri destekleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya başlanacak olan Gezici Organik Tarım Okulu Minibüsü ile üreticilerin ayağına giderek tarımsal bilgilendirmeler yapacak.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve başlamasından sonra kurulan ORTAR A.Ş. yenilikçi projelerle üreticilere destek vermeye devam ediyor.

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile Ordu’da yeni bir projeyi daha hayata geçiren ORTAR A.Ş. Gezici Organik Tarım Okulu Minibüsü ile Ordu’nun 19 ilçesinde bitkisel ve hayvansal üretimde doğru bilinen yanlışlar konusunda mahalle mahalle dolaşarak ziraat mühendisleri eşliğinde üreticileri hem bilgilendirecek hem de eğitim verecek. Verilen eğitimler sonunda oluşturulan raporlar üretici ile paylaşılarak bundan sonra yapılacak olan çalışma şekli ortaya çıkarılacak.

“ÜRETİCİLERE ÜCRETSİZ DESTEK VERECEK”

ORTAR A.Ş. bünyesinde hizmet verecek olan Gezici Organik Tarım Okulu projesinden üreticilerin tamamen ücretsiz yararlanacağını belirten Ziraat Mühendisi İbrahim Hakan Gün, “Üreticilerimizin tek yapması gereken bizlerden talepte bulunmalarıdır” dedi.

Ziraat Mühendisi İbrahim Hakan Gün, “Ordu’nun 19 ilçesinde bulunan mahallelerimizi tek tek ziyaret edeceğiz. Üreticilerimizi bilinçli üretim konularında bilgilendirmeler yapacağız. Yaptığımız bu bilgilendirmeler de önce projeksiyon ile teorik eğitim verip daha sonra görsel objelerle bu eğitimleri destekleyeceğiz. Yapılan bu eğitimler sonunda birim alanda nasıl yüksek verim nasıl alınır, bitkisel zararlılarla nasıl mücadele edilir bunları göstermiş olacağız. Yapılan bu eğitimler sonunda hem üreticilerimiz mutlu olacak hem de birim alanda elde edilen ürün artmış olacak. Tamamen ücretsiz olan bu minibüs ile ziraat mühendisi arkadaşlarımız ile belirli program dahilinde üreticilerimizin yanında olacağız.” diye konuştu.

Tamamen ücretsiz olan çalışma önümüzdeki günlerde üreticilere hizmet vermeye başlayacak.​

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ