Ordu Haber – Ordu Ana haber

Çareyi SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde buldu

Çareyi SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde buldu
  • GENEL
  • 27 Ocak 2017
  • Çareyi SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde buldu için yorumlar kapalı
  • 657 KEZ OKUNDU

Romatoid Artrit hastalığından dolayı oluşan Charcot Ayağı deformitesine sahip olan H.Ş uzun zamandır bu hastalık için birçok merkeze başvurduğunu fakat herhangi bir sonuç alamadı.

Son olarak SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Kliniğine başvuran H.Ş. yapılan tetkiklerinin ardından Op. Dr. Haci Önder tarafından ameliyatına karar verildi. Gerçekleştirilen başarılı operasyonla hasta H.Ş. sağlığına kavuştu.

Op. Dr. Haci Önder hastanın mevcut olan romatoid artrit hastalığının; en sık karşılaşılan inflamatuar romatizma olduğunu, sıklıkla eklemleri tuttuğunu ve eklemi tutan diğer hastalıklardan farklı olarak ilerleyen dönemlerde kalıcı eklem hasarına (deformite, sakatlık) yol açtığını belirtti.

Hastamızda romatoid artritin neden olduğu deformite olan Charcot Ayağı hastalığının yavaş başlangıçlı özellikle yük taşıyan eklemlerde gözlenen kemik yıkımı ve deformite ile karakterize ilerleyici, dejeneratif bir hastalık olduğunu belirtti. Op. Dr. Haci Önder hastanın bir çok merkeze başvurduğunu fakat tedavisinin üstlenilmediğini belirtti. Hastayı iki aşamalı olarak opere ettiklerini ve ayak deformitesini düzelttiklerini belirten Önder hastanın artık ağrısız bir ayağa sahip olduğunu ve bunun için kendilerini mutlu hissettiklerini belirtti.

Uzun yıllardır ayağındaki rahatsızlıktan kurtulamadığını belirten H.Ş. “Bugüne kadar birçok merkeze başvurdum. En son SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdum. Buradaki herkes benimle yakından ilgilendi. Sağlığıma kavuşmamı sağlayan başta doktorum olmak üzere tüm hastane personeline çok teşekkür ediyorum” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ