Ordu Haber – Ordu Ana haber

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KASAPOĞLU’NDAN ORDU’YA ÖNEMLİ MÜJDELER

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KASAPOĞLU’NDAN ORDU’YA ÖNEMLİ MÜJDELER
  • GÜNCEL
  • 12 Mart 2021
  • GENÇLİK VE SPOR BAKANI KASAPOĞLU’NDAN ORDU’YA ÖNEMLİ MÜJDELER için yorumlar kapalı
  • 209 KEZ OKUNDU
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’ndan Ordu’ya Önemli Müjdeler
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir dizi ziyaret, temas ve incelemelerde bulunmak üzere Ordu’ya geldi.
Havayoluyla Ankara’dan Ordu’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’nda, Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Gülyalı Kaymakamı Aydın Yanık, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, MHP İl Başkanı Naci Şanlıtürk ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı.
Ordu Valiliği’ni Ziyaret Etti
Bakanlığının ilimizde devam eden yatırımlarının son durumunu yerinde görmek, yeni yapılacak yatırımları belirlemek ve ihtiyaçları istişare etmek ve değerlendirmelerde bulunmak üzere Ordu’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, programına Ordu Valiliği’ni ziyaret ederek başladı.
Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ordu Valiliği’ne gelişinde, Vali Tuncay Sonel, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı, Bayram Gale, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İlçe Belediye Başkanları tarafından karşılandı.
Ordu Valiliği Şeref Defteri’ni imzalayan Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu daha sonra Valilik Makamına geçti. Ziyaret sırasında Vali Sone ile bir süre sohbette bulunan Bakan Kasapoğlu’na Vali Tuncay Sonel tarafından brifing verildi.
İl Değerlendirme Toplantısını Gerçekleştirdi
Makam ziyareti sonrası Valilik toplantı salonunda Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığında, Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Ak Parti İl Başkanı Halit Tomakin, MHP İl Başkanı Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, ilçe belediye başkanları ve Bakanlık bürokratlarının katılımıyla İl Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantının başlangıcında, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç tarafından bir sunum yapılarak, Ordu’da yürütülen gençlik ve spor faaliyetleri, projeleri, yatırımları, tesis durumu hakkında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na bilgi verildi.
Toplantıya katılan ilçe belediye başkanlarını tek tek dinleyen Bakan Kasapoğlu, belediye başkanlarının ilçelerinin ihtiyacı olan spor tesisleri taleplerini not aldı ve Bakanlık bürokratlarına talimat vererek, taleplerin yerine getirilmesini istedi.
Öncelikli olarak Gençlik Merkezlerinin yapımına ağırlık vereceklerini ifade eden Bakan Kasapoğlu, Ordu’nun kapalı spor salonu ve Gençlik Merkezi olmayan ilçesi kalmayacağını söyledi.
Esnafları Ziyaret Etti
Bakan Kasapoğlu, İl Değerlendirme Toplantısının ardından, Hükümet Caddesi ile Sırrıpaşa caddesinde bulunan esnafları ziyaret ederek, esnafların hal ve hatırlarını sordu. Ayaküstü sohbette bulundu ve esnaflara bereketli kazanç dileğinde bulundu. Ayrıca, Sırrıpaşa Caddesi üzerinde bulunan 19 Eylül Ortaokulu’na da giderek, öğrencilerle sohbet etti ve çeşitli hediyeler verdi.
Ordu Büyükşehir Belediyesini, AK Parti ve MHP İl Başkanlıklarını Ziyaret Etti
Ordu Büyükşehir Belediyesi, AK Parti İl Başkanlığı ve MHP Ordu İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığınca Ordu’da yapılan ve yapılması planlanan çalışma ve projeleri de inceledi.
Sporcularla Bir Araya Geldi
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu ile Sporcu Eğitim Merkezi’nde spor faaliyetlerinde bulunan sporcularla da bir araya geldi. Bir süre sporcuların antrenman çalışmalarını izleyen Bakan Kasapoğlu, sporcularla hatıra fotoğrafı çektirerek, başarı dileğinde bulundu. Gençlik Merkezi’ni de ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, burada yürütülen çalışmalar, yapılan etkinlikler hakkında bilgi aldı. İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü münasebetiyle Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programı da izleyen Bakan Kasapoğlu, gençlere teşekkür etti.
Yapımı Bitme Aşamasına Gelen Ordu Stadyumu’nda İncelemelerde Bulundu
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yapımı bitme aşamasına gelen yeni Ordu Stadyumu’nda ve Stadyum içerisinde yer alacak Spor Lisesi’nde de incelemelerde bulunan Bakan Kasapoğlu, incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.
Bakan Kasapoğlu; “Ordu, Sportif Altyapısı ve Potansiyeli Yüksek Bir İlimizdir”
Ordu Stadyumu’nun, içerisinde Spor Lisesi’nin yer alacağı Türkiye’nin ilk stadı olacağını belirten Bakan Kasapoğlu, “Bugün, Karadeniz’in önemli şehirlerinden bir tanesi olan Ordu’dayız. Ordu, hem gençlik açısından, hem sportif alt yapısı ve potansiyeli açısından önemli vilayetimiz. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımızla çok önemli toplantılar gerçekleştirdik.  Var olan yatırımları değerlendirdik, sonraki süreci masaya yatırdık. Amacımız, sporun her alanında, her branşında erişilir olduğu, her tabana yayılan bir spor anlayışını güçlendirmek, her branşta Ordu’muzun, ilçelerinin yıldızlarının sayısını artırmak, Dünya şampiyonlarını, Olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmektir. Bu doğrultuda altyapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“Ordu’da Gençlik Merkezi ve Spor Salonu Olmayan İlçe Kalmayacak”
Ordu’da Gençlik Merkezi ve Kapalı Spor Salonu olmayan hiçbir ilçe kalmayacağının özellikle altını çizen Bakan Kasapoğlu, ”Gençlerimizi donanımlı hazırlama yolunda her türlü fırsatı bugün olduğu gibi bundan sonra da daha güçlü bir şekilde ortaya koyacağız. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, engelli engelsiz herkesin spora erişimini 7/24 sağlamanın çalışmasını yapıyoruz ve önemli bir başarı kaydettik. Ordu’muz buna çok güzel bir şekilde sahip çıkıyor. Tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Ordu’da yüzme öğrenmek isteyen herkese yüzmeyi öğreteceğiz. Yüzme havuzlarımız hem Fatsa’da, hem Ünye’de hızlı bir şekilde yükselecek, olmayan yerlerde ise portatif havuzlarımızla, denizimizi de aktif kullanarak devam ettireceğiz” dedi.
“Türkiye’de İçinde Spor Lisesi Bulunun İlk Stad, Ordu Stadı Olacak”
Pandemiye rağmen Bakanlık olarak yatırıma, çalışmaya, hizmet üretmeye devam ettiklerini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Ordu stadımız, Türkiye’nin en yeni statlarından bir tanesi olacak. Bu stat da çok kısa bir zamanda hemen hemen tamamlandı. Bugün, hep birlikte incelemelerde bulunduk.  Ordu’muz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek, Türkiye’de stad içerisinde Spor Lisesi’nin yer aldığı ilk stadın Ordu Stadı olacağını ve bununda ülkemizin ilk stadı olarak yer alacağının müjdesini verdi.
Bakan Kasapoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Sporcularımızın, öğrencilerimizin kalacağı bir pansiyonu içinde bulunduracak, sportif olanakları pek çok alanda sağlayacak ve bununla birlikte derslikleri ile Ordu’muza değil bölgemize hitap edecek bir Spor Lisesi’ni Ordu’muza kazandırmış olacağız. Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.  İnanıyorum ki, sporumuzu her branşta olduğu gibi hem yerel ölçekte, hem ulusal ölçekte çok çok daha yukarı boyutlara hep birlikte taşıyacağız. Spor için,  gençlik için Ordu’da ülkemizin dört bir yanında çalışmalarımız, gayretlerimiz tüm ekibimizle devam edecek. Bugün stadımızın ilimizde hep birlikte çalıştığımız ve kararlaştırdığımız yatırımların, çalışmaların ilimiz, ülkemiz,  milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, çok teşekkür ediyorum.”
Boztepe’ye Çıktı, Şampiyon Sporcuyu Evinde Ziyaret Etti
Ordu’nun simgesi olan Boztepe’ye teleferikle çıkan ve Ordu’nun eşsiz güzelliğine hayran kalan Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Paralimpik Taekwando Dünya Şampiyonu Tokyo 2021 yarışmacısı Şeyma Nur Emeksiz Bacaksız’ı da evinde ziyaret ederek, başarı dileğinde bulundu.
Ordu Üniversitesini Ziyaret Etti, Su Sporları Parkurunda İncelemelerde Bulundu
Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ordu Üniversitesini ziyaret edip, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Gülyalı İlçesinde yapımı devam su sporları parkurunu inceledikten sonra akşam saatlerinde Ordu-Giresun Havalimanından Ankara’ya hareket etti.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ