Ordu Haber – Ordu Ana haber

KIYILARDA GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE SON

KIYILARDA GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE SON
  • GÜNDEM
  • 05 Ocak 2022
  • KIYILARDA GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE SON için yorumlar kapalı
  • 131 KEZ OKUNDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hukuksuz, imara aykırı yapıları kaldırarak kıyıları halka açmak adına başlattığı çalışmalar kapsamında 2021 yılında görüntü ve imar kirliliği oluşturan 30 yapının yıkımı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Ordu sahillerindeki imara aykırı yapı ve işgallerin kaldırılması çalışmalarına devam ediyor. Başkan Güler’in kaçak yapıları kaldırma konusunda gösterdiği dik duruş sonrasında Altınordu, Ünye, Fatsa Gülyalı ve Perşembe ilçelerinde imara aykırı, denizin, tabiatın güzelliğini bozan yapılar bir bir yıkılıyor.

DENETİMLER SÜRÜYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelinde imara aykırı ruhsatsız olarak yapılan yapılar hakkında, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve 3194 sayılı İmar Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca gerekli denetim ve işlemler uyguluyor.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın denetimleri sonucunda 2021 yılı içinde 78 adet ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı yapı tespit edilmiş olup 30 adet yapının yıkımı gerçekleştirildi. Ayrıca kamu kurumlarından ve vatandaşlardan gelen 179 adet ihbar ve dilekçe yerinde incelenip denetimleri sağlanarak değerlendirildi. Ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı yapılan yapıların denetimleri aralıksız sürdürülüyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ