Ordu Haber – Ordu Ana haber

ORDU DA ÖRÜMCEK MAYMUNU BULUNDU

ORDU DA ÖRÜMCEK MAYMUNU BULUNDU
  • GÜNDEM
  • 17 Haziran 2021
  • ORDU DA ÖRÜMCEK MAYMUNU BULUNDU için yorumlar kapalı
  • 185 KEZ OKUNDU

Ordunun Ünye İlçesinde Selahattin Alp Adlı duyarlı vatandaşın ihbarı üzerine Ünye Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince yakalanan maymun koruma altına alındı.

Edinilen bilgiye göre ilçenin Atatürk Mahallesi Zambak Sokak’ta sahipsiz bir maymunun başıboş dolaştığını gören duyarlı vatandaş Selahattin Alp durumu 155 Polis İmdat Hattına ihbar etti.

Olay Yerine giden Ünye Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince yapımı devam eden bir inşaatın içinde yakalanan Maymun Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliğine teslim edildi.

DKMP Ünye Şefi Saygın Yıldırım ve Orman Mühendisi Asım Özkan tarafından ilçede hizmet veren Özel Canik Veteriner Kliniği’ne götürülen maymunun sağlık kontrolleri veteriner hekimi Ali Güngör tarafından yapıldı. Genel sağlık durumunun iyi olan maymunun çene altında bir yırtık olduğu tespit edildi.Lokal anestezi ile çene altındaki yırtık bölgesi dikilen maymun uygun bir Hayvanat Bahçesine yerleştirilmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye şefliğince koruma altına alındı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ