Ordu Haber – Ordu Ana haber

ORDU ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI TÖRENLE AÇILDI.

ORDU ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI TÖRENLE AÇILDI.
  • EĞİTİM
  • 01 Kasım 2021
  • ORDU ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI TÖRENLE AÇILDI. için yorumlar kapalı
  • 206 KEZ OKUNDU
Ordu Üniversitesi’nin 2021-2022 Akademik Yılı Açılışı Törenle açıldı. Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda yapılan törene, Vali Tuncay Sonel, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, protokol mensupları, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Ordu Üniversitesi’nin tanıtım filmi ile devam etti.
Ordu Üniversitesi’nin 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Ordu Üniversitemizin 2021-2022 eğitim-öğretim yılının sizlere, hocalarımıza, Ordu’muza, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ordu’muz 19 ilçesiyle, yeşiliyle, mavisiyle, fındık bahçeleriyle, yaylalarıyla, şelaleleriyle, misafirperver insanlarıyla hakikaten hem Karadeniz’in hem de ülkemizin en nadide şehirlerinden bir tanesi. Siz değerli öğrencilerimiz önce Allah’a, sonra bizlere emanetsiniz. Sağ salim bir şekilde öğrenim hayatınızı Ordu’muzda tamamlar ve ileride gönlünüzden geçen, kendinize, ailenize, bu güzel vatana güzel işler yapacak yerlere gelirsiniz” diye konuştu.
Gençlere hangi işi yaparsanız yapın severek ve mutlu olarak yapmaları tavsiyesinde bulunan Vali Sonel, ”Kendinizi geliştirin, istediğiniz, hedefi belirlediğiniz takdirde üstesinden gelinmeyecek iş yoktur” diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 “20 bin öğrencisi, 1500 akademisyen ve idari personeliyle, Ordu ailemizin en önemli değerlerinden biri olan üniversitemiz bizler için, bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli. Ordu’muzda huzur var, birlik ve beraberlik var. Büyükşehir Belediye başkanımız tecrübeli bir Bakanımız. Abi- kardeş gibiyiz. İlçe kaymakamlarımız, ilçe belediye başkanlarımız, il müdürlerimiz ve çalışma arkadaşlarımızla sizlerin yanınızdayız. Bir sıkıntınız olduğu takdirde her daim kapımız açık. Ordu’dan ayrıldığınızda hepimizin gönül elçileri olacaksınız ve buradan ayrıldıktan sonra gittiğiniz yerde yöremizi güzelliklerle anlatacaksınız. Hem aileniz, hem kendiniz, hem de ülkemiz için güzel işler yapacak yerlerde olun. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde şehir hastanesinden, çevre yoluna kadar sporla, alt yapıyla, sosyal faaliyetlerle ilgili güzel işler çıkıyor.  Sizlerin yöremizle ilgili tavsiyesi olursa, bizlerin eksiğini gördüğünüz bir durum olursa, istişare ile bunların üstesinden geliriz. Yeni eğitim ve öğretim yılının sizlere, akademisyen hocalarımıza, Rektörümüz nezdinde üniversite camiasına, ailelerinize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum”
Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ise yaptığı konuşmada, ”Akademik yıl, hepimiz için faydalı ve yararlı olsun diliyorum. Türkiye’de şuanda hangi alanda eğitim görürseniz görün, kendinizi geliştirebildiyseniz çalışma alanı mevcut. Bugün elektrik, elektronik, genetik gibi birçok alanlarda Türkiye’de çalışma alanı bulunuyor. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.
ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ise konuşmasında Ordu Üniversitesinin alanında yetkin akademisyen ve idari personeli, 3 enstitüsü, 12 fakültesi, 2 yüksekokulu ve 10 meslek yüksekokulu ile eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü, bugün 850 akademisyen, 350 idari, 320 işçi konumundaki personeli, 20 bine yakın öğrencisi ile güçlü, büyük bir aileyi oluşturduğunu söyledi ve 2021’in aralık ayı itibariyle 950 dolayında akademik personel olacağını kaydetti.
ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Üniversitesine gösterdiği yakın ilgi ve destek dolayısıyla Vali Tuncay Sonel’e ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e de teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Müziği dalında yüksek lisans yapan öğrencilerin sunduğu müzik dinletisi ilgiyle izlendi. Ardından, Ordu Üniversitesi halk oyunları ekibinin gösterisi sunuldu.
Ordu Üniversitesi’nin 2021-2022 Akademik Yılı Açılışının ilk dersini ise Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler verdi.
Daha sonra, Üniversitede profesör ve doçent kadrosuna atanan akademisyenin biniş giyme töreni gerçekleştirildi.
Biniş giyme töreninin ardından fakülte ve yüksekokullara puan türüne göre birincilikle yerleşen öğrencilere ödülleri verildi.
Tıp Fakültesi Öğrencisi Uğur Kartal, Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencisi Azra Öykü Öztaş, Ziraat Fakültesi Öğrencisi Mehmet Güney’e ödülleri Vali Tuncay Sonel ödüllerini verirken, diğer birincilikle yerleşen öğrencilere de Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak,  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
Ordu Üniversitesi’nin 2021-2022 Akademik Yılı Açılış programı Fakülte ve Yüksekokullara puan türüne göre birincilikle yerleşen öğrencilere protokol üyelerinin ödüllerini vermesi ve düzenlenen kokteyl ile sona erdi.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ