Ordu Haber – Ordu Ana haber

ORDU’DA 2020’DE 16 BİN 20 ADET GIDA VE YEM DENETİMİ YAPILDI

ORDU’DA 2020’DE 16 BİN 20 ADET GIDA VE YEM DENETİMİ YAPILDI
  • GENEL
  • 11 Ocak 2021
  • ORDU’DA 2020’DE 16 BİN 20 ADET GIDA VE YEM DENETİMİ YAPILDI için yorumlar kapalı
  • 210 KEZ OKUNDU

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğünce görevli gıda kontrol ekipleri tarafından halk sağlığının korunması ve tüketicilerin güvenli gıdaya erişiminin sağlanması amacıyla 2020 yılında 16 bin 20 adet gıda ve yem denetimi gerçekleştirildi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “İlimizde güvenli gıdaya erişimin sağlanması, tüketici sağlığının en üst seviyede korunması, sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla İl/İlçe Müdürlüklerimiz tarafından gıda denetimleri 2020 yılında da aralıksız bir biçimde ve hassasiyetle yürütülmüştür” dedi.

2020 yılında 16 bin 20 adet gıda ve yem denetiminin yapıldığına dikkat çeken İl Müdürü; “2020 yılı gıda denetimleri açısından yoğun bir yıl oldu. 7 gün 24 saat esasına göre sahada çalışmalar gerçekleştiren ekiplerimiz tarafından 2020 yılında 16 bin 20 adet gıda ve yem denetimi gerçekleştirilmiştir. Yine ekiplerimiz tarafından yurtiçi, ihracat ve ithalat denetimlerinde toplam 3 bin 501 adet numune alınmış, gerek analiz sonuçlarına göre gerekse denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 100 gıda işletmesine idari para cezası uygulanarak 2 işletme hakkında da Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadelerini kullandı.

Gıda denetimlerinin amacına ulaşabilmesi için tüketicilerinde bilinçli olmalarının öneminden bahseden İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Tüketicilerin her hangi bir olumsuzlukla karşılaştığında bu olumsuzluğun giderilebilmesi için ilgili kurumlara ya da yetkili makamlara müracaat etme hakları bulunmaktadır. Bu nedenle; gıda zehirlenmesine maruz kalan veya satın aldığı gıdalarla ilgili herhangi bir şikâyeti olan tüketiciler de ALO 174 GIDA HATTI’ nı arayarak ihbarda bulunabilmektedir. Bu kapsamda 2020 yılında İlimizde ALO 174 GIDA HATTI’na tüketicilerimiz tarafından 403 başvuru olmuş ve bu başvurular ekiplerimiz tarafından en kısa sürede gereği yapılarak sonuçlandırılmıştır” diyerek sözlerini sürdürdü.

Gıda işletmelerine pandemi sürecinde alınması gereken tedbirleri bir kez daha hatırlatan İl Müdürü Kemal Yılmaz, Tüm gıda işletmelerinin Bakanlığımız tarafından belirlenen hijyen kurallarına uymaları, işletmede çalışan personelin mutlaka maske takması, gıda işletmelerinin girişlerinde ve işletme içinde uygun yerlerde dezenfektan bulundurulması, maskesiz müşterilerin işletmeye alınmaması hastalığın yayılmasının önlenmesinde önemli olduğunu belirterek hem gıda işletmecisinin hem de tüketicilerimizin gerekli hassasiyeti göstermelerinin gerektiğini vurguladı.

Ayrıca İl Müdürü; “2021 yılında da vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için İl/İlçe Müdürlüklerimizce yapılan çalışmalarımız aynı kararlılık ve hassasiyet ile kesintisiz olarak devam edecektir” diyerek sözlerini noktaladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ