Ordu Haber – Ordu Ana haber

ORDU’DA ÖĞRETMENLERDEN “PEYGAMBERİM ÖRNEĞİM”ETWİNNİNG PROJESİ

ORDU’DA ÖĞRETMENLERDEN “PEYGAMBERİM ÖRNEĞİM”ETWİNNİNG PROJESİ
  • EĞİTİM
  • 13 Nisan 2021
  • ORDU’DA ÖĞRETMENLERDEN “PEYGAMBERİM ÖRNEĞİM”ETWİNNİNG PROJESİ için yorumlar kapalı
  • 325 KEZ OKUNDU

Ordu Altınordu Vilayetler Hizmet Birliği Adil Karlıbel İlkokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Elif Dinlek ile Altınordu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Nurdan Güngör Akkaya’nın yürüttüğü “Peygamberim Örneğim” eTwinning projesinde Konya, Diyarbakır, Ordu ve Urfa’dan 10 öğretmen ve 47 öğrenci görev alıyor.  15 Şubat 2021 tarihinde başlayan proje 15 Haziran 2021’de sona erecek.

“Peygamberim Örneğim” proje grubu adına Nurdan Güngör ve Elif Dinlek yaptıkları açıklamada;

“eTwinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. Öğretmenlerin kendi ülkelerinden veya farklı ülkelerden iletişim kurdukları öğretmenlerle kendi eğitim süreçlerine uygun şekilde projeler yapabildiği bir platformdur. eTwinning platformunda teknolojinin eğitime adaptasyonu ve eğitim süreçlerinde uygun şekilde kullanımı istenilmektedir.

Bizim hazırladığımız “Peygamberim Örneğim” eTwinning projesinin amacı: Peygamberimizi daha yakından tanırken; O’nun hadislerini yaşayışımıza geçirmek. Öğrenciler(7-14 yaş), bu projeyle birlikte Peygamberimizin aile içinde, toplumda, arkadaşlarının yanında, sokakta nasıl davrandığını öğrenip, çevrelerine de O’nu anlatmak için çaba gösterecekler. Peygamberini sadece dinleyen değil, kendi hayatında yaşayan nesillerin yetişmesinin önemi bu projeyle birlikte bir kez daha anlaşılacak.

Peygamberimizin sözlerinden hareketle, hem öğrencinin kişilik gelişimine katkı sağlamak hem de Peygamberimizin hadislerini öğrenirken proje dahilinde yaptıkları etkinliklerde öğrenmelerini kalıcı hale getirecekler. Ayrıca web 2.0 araçlarının kullanılacağı projeyle birlikte Hz. Ali’ nin ‘Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin.’ sözü de hayat bulmuş olacak.” dediler.

Projede Nisan ayı ortak ürünü olarak, tüm İslam alemi için çok önemli olan oruç ibadetinin yapıldığı Ramazan ayına da denk gelmesi münasebetiyle, tüm proje ortaklarının katılımıyla bir Ramazan Takvimi ve imsakiye hazırladı. Ayrıca 12.04.2021 tarihinde Dr. Yakup Kaya ile “Efendimiz ve Ramazan” adlı zoom üzerinden söyleşi düzenledi.

Kuruculuğunu Altınordu Vilayetler Hizmet Birliği Adil Karlıbel İlkokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Elif Dinlek ile Altınordu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Nurdan Güngör Akkaya’nın üstlendiği projede ayrıca Altınordu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Turan AKSOY, Altınordu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Özlem Bayraktutar, Altınordu Şirinevler İlkokulu Sınıf Öğretmeni Çiğdem Aydın, Kumru Ergentürk Şehit Adem Kamur Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Şengül Kırım, Kumru Ergentürk İmam-Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Havva Pirçek, Konya/Kulu Yusuf Küçükgöl İlkokulu Sınıf Öğretmeni Zeynep Yıldırım, Şanlıurfa/ Siverek Necip Fazıl Kısakürek İmam-Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Sena Nur Erdoğan ve Diyarbakır/ Eğil Sarıca İmam-Hatip Ortaokulu Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Vedat Yavuz görev alıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ