Ordu Haber – Ordu Ana haber

ORDU’DA TEKNOFEST 2022 İSTİŞARE VE TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

ORDU’DA TEKNOFEST 2022 İSTİŞARE VE TANITIM TOPLANTISI YAPILDI
  • TEKNOLOJİ
  • 14 Aralık 2021
  • ORDU’DA TEKNOFEST 2022 İSTİŞARE VE TANITIM TOPLANTISI YAPILDI için yorumlar kapalı
  • 421 KEZ OKUNDU

Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefiyle yola çıkan Dünya’nın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest ile ilgili istişare ve tanıtım toplantısı Ordu’da gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan Teknofest bilgilendirme toplantısına, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Teknofest Genel Sekreteri ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Genel Müdürü Ömer Kökçam katıldı.

Ülkemizde milli tekonolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık,uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest, 2022 yılında Karadeniz Bölgesinde gerçekleştirilecek, bazı yarışmaların ise Ordu’da düzenlenmesi planlanıyor.

Bu bağlamda İlimizde düzenlenmesi planlanan yarışmalarla ilgili gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizde son yıllarda çok ciddi gelişmeler oldu. Teknofest ise bunlardan bir tanesi. Bugün, İlimizde Türkiye’nin beyin takımından bir heyet aramızda bulunuyor. Bir kaç ay önce Türkiye’nin ilk milli SİHA Sistemi Bayraktar TB2’nin mimarı Baykar Teknik Müdürlüğü (CTO) ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevlerini yürüten Selçuk Bayraktar beyfendiyle bir toplantımız olmuştu. Toplantıda Teknofest Genel Sekreteri ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Genel Müdürü Ömer Kökçam ile de bir görüşme yaparak, milli teknoloji hamlesine yapmış oldukları katkılardan ve gençlerimizin ufkunun açılması noktasında yapılan gayretli çalışmalar dolayısıyla kendilerine teşekkür etme fırsatı elde etmiştik. Selçuk beyin nezdinde tüm ekibinize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Vali Sonel, 2022 yılı Teknofest’in Karadeniz merkezli olarak Samsun’da yapılacağını söyleyerek, Teknofest Genel Sekreteri ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Genel Müdürü Ömer Kökçam tarafından bilgilendirme yapılacağını ifade etti ve “Ordu ailesi olarak, yapılacak olan Teknofest 2022’de her daim yanınızda olduğumuzu öncelikle belirtmek istiyoruz” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Teknofest Genel Sekreteri ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Genel Müdürü Ömer Kökçam yaptığı konuşmada, Vakfın 12 Aralık 2016 yılında kurulduğunu söyleyerek, “Temel amacımız ve gayemiz, yeni teknoloji hamlemizi kültür hâline getirme, bu uğurda da bir çok proje geliştirme gayreti içerisinde olmaktır” dedi ve Türkiye’nin güçlü teknolojik ekosistemi, yükselen Ar-Ge kapasitesi, dünyanın en değerli 20 teknoloji markası, teknoloji çağı, projeler, T3 girişim merkezi, bilim Türkiye, keşif kampüsü, deneyap kart, yapay zeka tabanlı elektronik geliştirme seti, deneyap teknoloji atölyeleri, milli teknoloji burs programı, teknolojinin milli takımları destek programı, teknofest 2018, 2019, 2020, 2021, Take Off uluslararası girişim zirvesi, yarışmalara katılım seviyeleri, yarışmacılara sağlanan olanaklar, teknofest Karadeniz yarışma alanları taslak hali, kalıcı izler komisyonu ile ilgili katılımcılara bir sunum yaptı.

Teknofest Genel Sekreteri ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Genel Müdürü Ömer Kökçam, “2018 yılında Ordu’muzdan 2 başvuru, 2019 yılında 103, 2020 yılında 126 ve 2021 yılında ise 425 başvuru almışız. Geçen yıl biz illerle bire bir birlikte çalıştık. Ordu’muz bu anlamda çok katkı sundu. 2021 ve 2022 yılında bunun ikiye katlanacağını ben şahsen düşünüyorum. Teknofest tek bir kurumun yaptığı bir eylem değil. Teknofest çok büyük bir ailenin, çok büyük bir takımın ortak organizasyonu. Burada 80’nin üzerinde kurum görüyorsunuz. Bu kurumların hepsiyle biz protokol yaparız” şeklinde konuştu ve Ordu’da Teknofest Karadeniz yarışma alanlarının Sürü İha Yarışması, Karma Sürü Simülasyon Yarışması, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması, Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması, Jet Motor Tasarım Yarışması, Akıllı Ualşım Yraışması, Eğitim Teknolojileri Yarışması, Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

Teknofest’in 2020 yılında sosyal medyada yılın ençok konuşulan etkinliği olduğunu, aralarında Ordu’nun da bulunduğu birçok ilde yarışmalar düzenleneceğini kaydetti. Yarışmacılara, staj, eğitim programları destek programları, teknofest kariyer, teknik geziler noktasında olanaklar sunulduğunu söyledi.

Teknofest Genel Sekreteri ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Genel Müdürü Ömer Kökçam, yarışmacılara imkân ve destek sunulması gerektiğinin altını çizerek, Vali Tuncay Sonel’e verdiği destek ve katkı dolayısıyla teşekkürlerini sundu.

Toplantıda, katılımcılar da görüşlerini dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Sayın Valimizle birlikte Ordu olarak gereken desteği vermeye hazır olduğumuzu ve güzel bir katılım sağlayacağımızı ifade etmek isterim” diyerek, Ordu olarak her zaman hazır olduklarını sözlerine ekledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ