Ordu Haber – Ordu Ana haber

Ordu’nun Sağlık Hizmetleri Değerlendirildi

Ordu’nun Sağlık Hizmetleri Değerlendirildi

Çeşitli ziyaret, temas ve Bakanlığıyla ilgili konularda değerlendirmelerde bulunmak üzere Ordu’ya gelen Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ, Ordu’nun sağlık hizmetlerinin ve yatırımlarının değerlendirildiği toplantıya katıldı.

Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörlüğünce Anemon Hotel’de düzenlenen toplantıya, Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ’ın yanısıra Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Sağlık Bakanlığı bürokratları, İl Sağlık Müdür Vekili Özgür Eren, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Kıvrak, İl Halk Sağlığı Müdürü Çetin Gündoğdu ile Ordu’daki sağlık kurumlarının yöneticileri katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ, “Ordu’nun sağlık hizmetleriyle alakalı olarak Şubat ayındaki değerlendirmemizi yapacağız. Sağlık Bakanlığı olarak sağlık hizmetlerini geliştirirken, sahayı çok iyi bilen, saha da uzun süre çalışmış uzman arkadaşlarımızla ve il yöneticilerimizle değerlendiriyoruz. Onlar bize hazırlık yapıyorlar ve sonra il valimiz, il belediye başkanımız, milletvekillerimiz ve il yöneticilerimizle beraber bütün bu değerlendirmeyi masayı yatırıyoruz. Bu çalışma neticesinde mevcut planlamalarımızı, gerek yatırımlar açısından, gerekse insan kaynaklarımız, gerekse de Ordu ile kurduğumuz planlar açısından yeniden gündeme alıyoruz ve güncellemeler yapıyoruz. Burada ödevler çıkarıyoruz ve herkes o ödevleri alıyor. İldeki ödevleri İl Valimize teslim ediyoruz ve sonrada takip ediliyor. Dolayısıyla bu bize büyük bir mesafe kazandırıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu ve bizim de alışkanlık hali getirdiğimiz bir çalışma biçimiyle, Ankara’da oturup sahayı yönetmeye çalışmıyoruz. Sahanın içinden bu yönetimi gerçekleştiriyoruz. Kaldı ki, bir taraftan merkezden Ankara’dan illere sahaya bilgiler getirirken, öbür taraftan sahadan öğrenerek gidiyoruz. Sağlıkta dönüşümün bir çok uygulamasını böyle geliştirdik. Geri bildirim son derece önemli bir iş. Doğru geri bildirim alırsanız, işlerin sahada nasıl olması gerektiğini takip ederseniz, yapılması gerekenleri tespit edilmesi ve yapmanız kolaylaşıyor. Bu yöntem çok işe yaradı. Bu yöntem dünyanın bir çok ülkesinde izah ettiğimiz zaman büyük bir kabul gören bir yöntemdi. Sağlıkta dönüşümün ikinci fazında 2017’nin başında başlattığımız yeni dönemde de bu yöntemi geliştirip devam ettireceğiz. Burada yaptığımız toplantıda bu hazırlıkları gözden geçireceğiz ve bu hazırlıkların sonunda da kararların büyük bir kısmını bu toplantıda vermiş olacağız” dedi.

Konuşmanın ardından, Sağlık Bakanlığı bürokratları, Sağlık Bakanlığı’nın Ordu’daki yöneticileri tarafından Ordu’daki sağlık hizmetlerinin geldiği nokta, eksiklikler, aksaklıklar ve ihtiyaçlarla ilgili sunum ve bilgilendirme yapıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ